NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, January 4, 2012

Yuyu Luna Merayu Minta Pentadbiran #UPSI Bagi Dia Tinggal Di Asrama?


Pihak pentadbiran UPSI dilaporkan telah memaklumkan kepada Siti Nurul Piteriah Abdul Halim atau dikenali sebagai Yuyu Luna agar beliau mengosongkan asrama yang didiami berkuatkuasa serta-merta selepas sahaja dibebaskan pada sebelah petang di hari kejadian.

Tetapi pelajar ini bertekad untuk terus menetap di asrama tersebut sehingga notis rasmi dikeluarkan. Itulah sudah banyak kali kita ingatkan agar berfikir sebelum membuat sebarang tindakan yang boleh menjejaskan masa depan dirinya sendiri.

Mahasiswa memang perlu menjadi badan pendesak kepada kerajaan, tetapi saluran serta platform yang betul harus digunakan. Sama ada suara serta pandangan yang dikemukakan diterima atau sebaliknya itu perkara nombor dua.

Buat Yuyu Luna...

Abang ada satu cadangan untuk adik Yuyu Luna...

Memandangkan pihak UPSI tidak lagi membenarkan adik untuk terus menetap di asrama tersebut...

Abang cadangkan Yuyu Luna menetap sahajalah di bangunan yang gambarnya dipaparkan di bawah, dalam masa yang sama adik bekerjalah secara sukarela bancuh kopi atau tukang kemaskini blog Datuk Seri Anwar Ibrahim...

Hahaha...


YY : Seorang guru kata "kalau mereka ini lulus dan dipostingkan sekalipun, mereka tidak mampu menjadi guru yang baik dan mungkin akan menghasut pelajar membenci kerajaan"

14 comments:

Jeffry said...

BLEH KEJE PART TIME JD BIBIK AL JUBURI KEHKEHKEH ADOIYAIII

X-PAS said...

Adik Yuyu. duk umah abg nk?

Bro Jinggo said...

tolong update blog abg pun boleh :D

Anonymous said...

duk umah abang la abng ni misai tebal ular sawa kain baju abang cuci kalau serasi bole jadi bini

YY said...

Pergh... Yuyu Luna lihatlah, walaupun adik kepala otak sedikit 'sewel' ramai lagi abg2 yang masih prihatin dgn Yuyu...

haha!

Anonymous said...

tu la pasal spring absober bush bumper baik lagi sapa yang tak nak exora turbo tu bro

Anonymous said...

kalo duk ngan abg pon bole..kerja dlu sementara waktu,kalo servis ok dan abg puas hati nnti kita ikatlah kontrak.mudah2an berkekalan ke usia tua.huahuahua

hafiz said...

Woi2..Bagi Chance la kat orang bujang...

Anonymous said...

adik y...kita buat mcm filem OMBAK RINDU...nk x..? lps kna 2-3 kli tarukkk...adik y mintk la khaaaawinnnnn....hehehehehe...naknaknak...

Ini Al-Fareez said...

Lain kali belajar selesaikan masalah dalam kampus dulu, dah grad barulah selesaikan masalah negara... timba pengalaman slow2... Ni tidak, anak muda skarang sume nak laju je... tak abis bljr lagi dah sibuk nak selesaikan masalah negara yg sememangnya out of their league.

adi said...

inilah bahananya bila sudah terlajak..lain kali berfikir sebelum melakukan kerja bodoh begini..akhirnya diri sendiri & keluarga yg susah..

Anonymous said...

TAK HABIS2LAH GAMIS NI... http://www.mygamis.net/2012/01/kenyataan-media-terhadap-isu-keganasan.html ULAS BRO..

Anonymous said...

body leh tahan gak..abang nak boleh yuyu..hahahaha

anaklangkawi said...

menginap kat klinik terdekat pun ok.. cuma jgnlah pecahkn pintu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...