NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Tuesday, January 3, 2012

#UPSI Safwan Anang Pembohong - Keterangan Dari Doktor Yang Dirahsiakan Identiti?


Safwan Anang yang sebelum ini dilaporkan dipukul sehingga 'nazak' oleh pihak polis mendakwa dirinya mengalami patah rusuk. Semalam Haprakah Daily lidah rasmi PAS turut melaporkan pembohongan tersebut walaupun mereka tiada sebarang keterangan laporan kesihatan dari hospital.

Blogger M.i.M yang juga seorang doktor turut melaporkan dalam entri beliau semalam bahawa laporan oleh lidah rasmi PAS itu menimbulkan keraguan. [KLIK SINI]

Peguam Safwan Anang juga semalam mengaku bahawa beliau belum menerima apa-apa laporan kesihatan dari pihak hospital :
"Jika merujuk kepada Malaysian Insider, peguam Safwan Anang mengatakan bahawa pihaknya kini masih lagi belum memperoleh sebarang laporan kesihatan daripada Hospital Hospital Slim River!"
Sekejap tadi saya menerima satu emel yang mendakwa beliau merupakan kakitangan Hospital Slim River yang menerima pesakit pada malam tersebut. Walaubagaimana pun beliau mahu identitinya dirahsiakan -

Emel yang dihantar kepada saya menerangkan secara terperinci keadaan Safwan Anang ketika dibawa ke Hospital Slim River untuk menerima rawatan :
Muhamad safwan anang was brought to hospital slim river following the allaged scuffle with the police during demostration at UPSI. He claimed sustaining loss of conciousness (LOC) during that event. He however, was fully concious upon arrival at Hospital Slim River. 
Physical Examination showed that he sustained small abrasion over his lower inner lips and soft tissues injury over his chest. . Chest x-ray did not show any rib fractures or pneumothorax. 
There was no internal injury. He had an old cheekbone  fracture. During his hospital stay for more than 24 hours, he was very stable, he can talk, can eat normally, he did not exhibit any symtoms or signs of head injury and was discharged home this afternoon. 
Allegation that he was punched twice on the face,kicked on his chest was baseless as there were no evidence of such pattern of injuries. However, such pattern of injuries as sustained by him may be contributed to fall and can occur during scuffling. 
The news that he comatose or had life threatening injury as a result of the schuffled was a total lie. If somebody comatose, he definetely will not be left on the streacher alone and addmitted to the general ward. 
If he comatose, he will require assisted ventilation to support his breathing and placed in the intensive care unit. Furthermore, he will not be discharged the next day.

The other guy (Ammar) sustained linear laceration above the nasal bridge and required suturing to close his wound. This pattern of injury consistent with the injury caused by sharp objects.
 
No evidence that he was punched or injury caused by blunt objects. He received outpatient treatment and was subsequently discharged home.
Kesimpulannya adalah kecederaan Ammar disebabkan objek tajam mungkin berpunca daripada serpihan kaca pintu yang dilanggar sehingga pecah oleh mereka sendiri.

Yang keduanya Safwan Anang mendakwa dirinya pengsan ketika dibawa ke hospital merupakan satu fitnah.

Mereka ini sudah dilatih dan diajar untuk melakonkan watak-watak sebegini semata-mata meraih simpati politik daripada mahasiswa dan rakyat Malaysia.

4 comments:

anti bohmau said...

semuga Allah memberikan hidayah kpd budak2 yg pendek akal ni supaya sedar dari igauan kosong mrk!

siapala mentor yg rancang sampai mrk mampu berlakon begini????

oho! budak2 ni mesti belajar dari idola mrk yg pernah buat semua tu, kan? kan? kan?!!

budak2 ni kan kerap berkumpul di rumah idola mrk tu? tak sangka mrk sanggup dikeldaikan sampai sanggup mendapat cedera...

tapi ambo sikitpun tak kesian...

Anonymous said...

http://khalid-ismath.blogspot.com/2012/01/kisah-dari-lokap-tanjung-malim-safwan.html ni blog bdk sorg yg mcm monyet tu bro, terkial2 dlm demo tu..dia tulis ni mcm xda akal..lg satu kt blog pena minang cite bdk ni join syiah..

Anonymous said...

Korang nie semua tak MAMPOS dah kira baik.. Lahanat punya melayu..!!!

Anonymous said...

buat dosa je admin.. ada kat tempat kejadian ke? taubatlah sebelum ajal menjemput...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...