N9 Kini

N9 Kini
One Stop News Portal

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Tuesday, January 3, 2012

Dulu Sufiah Yusuf Si Genius Matematik - Kini Amalina Che Bakri Pula?


Kita lari sekejap dari kes Adam Adli, SMM, Anwar Ibrahim dan bla bla bla...

Sekali-sekala saya pun teringin mengajak saudara pembaca untuk bergossip, kata sahabat blogger kisah-kisah begini mampu mencapai 200 juta hits.

Hahaha...

Dulu kita dikejutkan dengan kisah Sufiah Yusuf si genius matematik yang berjaya memasuki Universiti Oxford ketika berusia 13 tahun menjadi pelacur akibat tekanan hidup.


Sufiah Yusuf seorang pelajar genius terlibat dalam kegiatan pelacuran setelah kecewa dengan hidupnya ekoran kegagalan rumahtangga yang dibina bersama seorang peguam ketika usianya 20 tahun hanya mampu bertahan selama 13 bulan.

Ditambah lagi dengan kes bapanya dipenjarakan :




Kini lebih kurang kes yang sama, bezanya cuma Nur Amalina Che Bakri belum lagi menjadikan aktiviti pelacuran sebagai punca pendapatannya. Nur Amalina Che Bakri merupakan pelajar genius yang pernah menggemparkan negara kerana memperolehi 17A1 dalam dalam peperiksaan SPM dikatakan berubah gaya hidup ketika menuntut di UK.


Gambar-gambar yang tersebar di beberapa blog dikatakan diperolehi dari laman facebook Nur Amalina :





Kasihan wanita Melayu sekarang, terkulai layu di pelukkan Mat Saleh, negro, Arab dan bla bla bla....

24 comments:

TuanLoyar said...

Terlalu cekap menggunakan formula sehinggakan mereka leka dengan "Ilmu Hisab"..:)

Anonymous said...

Lahaiii Amalina setakat tak pakai tudung je..... Mana bleh disamakan dgan yg jadi pelacur...... Ada BF Mat Salleh tu standard lah!

Anonymous said...

"stakat tak pakai tudung" .... hurmm... ok, xkesah, dia nk mcm tu kan?

BF Mat Salleh xkesah... ye la, rezeki dia.

Tapi kejutan budaya y dia alami. Faham la konsep tu... no islamik more, rite or not?

X-PAS said...

Mahathir kata "Melayu Mudah Lupa".

Anonymous said...

errr.. mat gay tajaan Petronas tu jgn lupa. hilang 8 tahun, trus jd gay.. ada orag kata, semua ini konspirasi 'sesuatu'??? Atau ini 'amaran' utk orang Islam?

Anonymous said...

Masalah betul dengan anak-anak zaman sekarang. Baik lelaki mahupun Perempuan. Sayang, konon otak bergeliga, tapi tewas dengan mainan keterbukaan Barat yang di tonjolkan oleh Lecturer mahupun Students di sana. Next time, kalau hantar student, hantar mereka ke Jepun ker, Taiwan ker, China ker, Korea ker, biar mereka alami kejutan sebab nak belajar bahasa mereka. Biar sibuk memanjang dari cuba berlaku curang..

Anonymous said...

dulu kita org melayu khususnya amat berbangga dgn amalina ni..tapi kalu btulle harap pihak berkenaan ch jab penuntut m'sia,penaja dll perlu lbh peka terhadap masalah2 spt ini dan masalh serius spt ini sepatutnya tidak berlaku kalu pihak berkaitan tegas ch menggantung seterusya menarik balik kemudahan biasiswa/pinjaman..takde pekdahnya tanggung bdk yg memalukan agama,bangsa dan negara.

Anonymous said...

kita hanya mampu mndoakan dia supaya dpt hidayah jela.

Anonymous said...

blog yy dan tun faisal saja tak main cerita lucah......

YY said...

Hahaha... anon kt atas saja je test market, lagipun dah sensor tu... huhu!

Anonymous said...

sebenarnye nak study kat mn2 pun tak kisah...yg penting kn ingat pd allah...my hubby pnh stay 10 thn kat jepun tuk study n keje...dia kata kat luar negara nie semua benda ada yg tak de nye mak bapak jer...kalo kat jepun tu kat kelab dia siap ada pelcr yg blh panggil pelanggan main dpn org...sape yg nak main duk tunggu lar..mcm kawan aku pulak pg study ke universiti harvod(btl ke ejaan aku nih)tp bl abis study blk dr tak pakai tudung jd pakai tudung siap hafal al-quran lg...bkn aku nak riak tp semua terpulang kat hati..

Anonymous said...

INILAH AKIBATNYA APABILA "TERLEPAS" DARI JAGAAN IBU BAPA DAN MENDAPAT RAKAN YANG SALAH...PANGGIL BALIK MALAYSIA JERLAH....

Anonymous said...

melihat perubahan segalanya pada Amalina , saya tahu dia dah 'rosak' !

susunan barang2 dah berubah , rak barang2 dah kena geledah , lunyai !

beginilah perangai anak melayu , kejutan budaya , jauh dari mata keluarga , tak ada orang yang tegur , lagilah panjang kaki melangkah , bebas umpama burung terbang diangkasa , meredka zahir batin siang malam !

esok balik malaysia berlakonlah balik ,pakai tudung ,pakai baju kurung , cakap sopan lemah lembut , cakap macam2 ..tunjuk diri baik sempurna !

padahal dulu masa dkt UK ,atau dkt Aussie , atau dkt Russia , perangai bkn main , student malaysia tak kira mana2 , teruk ...

melayu boleh said...

Agaknya dia suka dengan konek besar kot. Konek melayu kecik

Anonymous said...

Mak bapa pula sanggup pertahankan anaknya dan salahkan orang lain.
Anak telanjang dan bergambar dengan jantan pun orang juga salah....
Yang ni siapa jadi mangsa?kamera pula disalahkan...kalu tak ada kamera tentu tak ada gambarnya.
Mak bapa sendiri jadi consultan anak2 buat benda camni.
Mak yg paling bangga bila anak pelok mat salleh

Anonymous said...

beribu2 wanita melayu dah study kat oversea... balaik malaysia, okay aja... malah ada yg lg muslimah setelah balik malaysia... knapa amalina pilih jalan mcm tu... mesti ada konspirasi nak jatuhkan imej islam... x pakai tudung mmg dari hukumnya haram... jgn nak berkompromi dalam hal ni... masalah sekarang amalina tu ikon remaja kita... pernah jadi idola pelajar2... kalau perangainyer jauh terpesong dgn ajran islam mcmana plak? dah la pegi situ dgn tajaan kerajaan.. duit rakyat... die bleh bersukaria plak... jd sama2 kita doakan agar die kembali menjadi muslimah sejati...

jeng said...

besar juga kopek amalina nih...
camne la agknya dia kena doggie dgn mat salleh tu...

Anonymous said...

ni la masalah lelaki melayu zaman sekarang. asal perempuan tu bercinta dgn org putih, org hitam, terus label kata perempuan gile konek besar la, gile seks la, x puas la, ape la...
ape masalah korng ni sebenarnye? korng yg bercinta dgn minah salleh, berbangga2 tu, x ckp ape plk? apesal? konon bangga sgt minah salleh yg korng dpt... yg dpt tu xpelah ka. tp rasenye yg comment kt sini pasal isu perempuan ni pilih mat salleh, bukan ape tu.. sbb bkn kata minah salleh, amalina ni pun belum tentu korng bole dpt.. tolong la eh. jgn jadi lelaki yg cetek ilmu tau pikir benda kotor je. tu sebab ramai perempuan nyampah dgn korng ni. ego tinggi smpai ke langit, berlagak mcm macho sgt, konon gentleman, berduit... tp in the end of the day, kt perempuan mcm ni jgk la yg korng nk melampiaskan nafsu serakah korng tu... sorry la ye. no hard feelings just a comment that i need to raise up for those guys yg berfikiran ttg seksualiti x abis2...

Anonymous said...

ni la masalah lelaki melayu zaman sekarang. asal perempuan tu bercinta dgn org putih, org hitam, terus label kata perempuan gile konek besar la, gile seks la, x puas la, ape la...
ape masalah korng ni sebenarnye? korng yg bercinta dgn minah salleh, berbangga2 tu, x ckp ape plk? apesal? konon bangga sgt minah salleh yg korng dpt... yg dpt tu xpelah ka. tp rasenye yg comment kt sini pasal isu perempuan ni pilih mat salleh, bukan ape tu.. sbb bkn kata minah salleh, amalina ni pun belum tentu korng bole dpt.. tolong la eh. jgn jadi lelaki yg cetek ilmu tau pikir benda kotor je. tu sebab ramai perempuan nyampah dgn korng ni. ego tinggi smpai ke langit, berlagak mcm macho sgt, konon gentleman, berduit... tp in the end of the day, kt perempuan mcm ni jgk la yg korng nk melampiaskan nafsu serakah korng tu... sorry la ye. no hard feelings just a comment that i need to raise up for those guys yg berfikiran ttg seksualiti x abis2...

janjigeek said...

Acuan UMNO/BN.. terima je lah

hassan said...

hahahaha gilo nate melayu mudah lupa nak jadi orang yahuddy

Anonymous said...

Heh.. Takde kena mengenanya hal ni dgn UMNO/BN... Dasar anjing penjilat pakatan.. Puii.

Mat Pahit said...

oo..masa makan kata aku punya.masa berak dah tak nak ngaku UMNO/BN nih.mak bapak jadi galang ganti pulak,memang lunyai,hancus macam barang offer!

Anonymous said...

Klu amalina shok kat mat salleh,nikah ler secepat mungkin,Selesai masalah.

Wawa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

BUTIK JUNIOR RED WARRIORS

BUTIK JUNIOR RED WARRIORS
Pembekal Barangan Original Pasukan Kelantan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...