NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, November 21, 2011

Mahfuz Omar & Saifuddin Nasution Bantah Kerajaan Beri Bantuan RM100 Kepada Pelajar?


Ketika keluarga para pelajar di Malaysia tersenyum lebar kerana telah menerima bantuan RM100 sebagaimana dijanjikan kerajaan dalam bajet 2012 tempoh hari, nampaknya ada wakil pembangkang tidak senang hati dengan keprihatinan kerajaan menghulurkan bantuan tersebut.

Sebelum ini dewan parlimen kecoh gara-gara pemimpin DAP mempertikaikan bantuan yang diberikan oleh kerajaan dengan mengemukakan pelbagai alasan, kali ini pemimpin PAS dan PKR pula panas bontot bila melihat rakyat senang hati dan menyambut baik bantuan yang diberikan oleh kerajaan kepada anak-anak mereka.

Pembangkang di Malaysia membuktikan lagi kebodohan mereka apabila segala hasrat kerajaan yang dilihat baik dan dapat meringankan beban rakyat ini dipertikaikan dan dipersoalkan mereka. Benda baik pun mereka pertikaikan kalau bukan bodoh apa lagi perkataan yang sesuai buat mereka?

Dari blog Hak Malaysia :
Meresap panas jiwa si mahfuz omar apabila PAS tidak mampu memberikan apa-apa kemudahan kepada pelajar-pelajar sekolah menyebabkan timbul rasa tidak puas hati cara pemberian kerajaan persekutuan kepada semua pelajar sekolah
Si bodoh MALAYSIAKINI menyatakan cara kerajaan persekutuan tidak jujur memberikan duit rm100 melalui wakil rakyat. Apa salahnya wakil rakyat beri?adakah duit yang diberikan tidak sampai kepada rakyat? Salahkah pemimpin kawasan ingin memberikan duit tersebut ? ataupon si mahfuz belajar dari golongan Syiah mengatakan pemimpin tidak boleh berikan duit kepada pelajar?apa hukumnya dari fahaman syiah? 
Hak Malaysia tahu dia fahaman syiah tetapi tidak pernah nampak hukum hakam pasal duit itu disampaikan oleh sapa-sapa pun, yang penting duit itu sampai kepada masyarakat
Sikap Dengki dan tidak jujur Mahfuz jelas kelihatan apabila dia sebagai Naib Presiden pun tidak mampu untuk salurkan mana- mana sumbangan kepada rakyat. Mahfuz lupa kerajaan persekutuan itu adalah Kerajaan Barisan Nasional yang banyak memberikan dana kepada rakyat.
Baca selanjutnya S.I.N.I 


YY : Anak sendiri pun tak mampu nak jaga sampai jadi penagih, ada hati nak jaga negara? Hehehe... 

1 comment:

Anonymous said...

Dia orang jealous kerana ketua umum bantah mereka tak dapat naik gaji kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...