NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, November 23, 2011

Fahaman Syiah Cuba Disebarkan Di Ijtima' Tarbawi PAS 2011?

Saya menerima satu emel daripada saudara Abu Aqif Abdul Rahman yang mengatakan bahawa tokoh Ikhwanul Muslimin iaitu Dr Mahdi Akif mantan Mursyidul Aam dan Dr Kamal Al Helbawi dari Ikhwanul Muslimin Mesir telah diundang oleh PAS dalam Ijtima Tarbawi PAS 2011 yang diadakan di Taman Melewar baru-baru ini.

Pengirim menyatakan kebimbangan kemungkinan PAS kini mengamalkan fahaman Syiah yang mana fahaman ini secara terang telah menghancurkan fahaman Ahli Sunnah di banyak negara. :

Petikan emel yang dikirimkan kepada saya :
Rakaman ini adalah respon kepada Ijtima' Tarbawi PAS 2011 yang diadakan di Taman Melewar baru-baru ini di mana turut diundang dua tokoh dari Ikhwanul Muslimin iaitu Dr Mahdi Akif mantan Mursyidul Am dan Dr Kamal Al Helbawi dari Ikhwanul Muslimin Mesir.  
Kerjasama Ikhwanul Muslimin dan PAS sangat diragui di mana latar belakang Ikhwanul Muslimin yang dilihat tidak mempedulikan akidah demi meraih sokongan orang ramai termasuklah penerimaan mereka terhadap SYIAH yang terang² telah menghancurkan Ahli Sunnah di banyak negara.  
Ideologi Ikhwanul Muslimin juga kelihatan telah diterap masuk oleh parti PAS di mana kita dapat lihat mereka juga menerima sokongan tidak kira siap termasuklah SYIAH sehinggakan orang No.2 PAS sekarang juga diwar-warkan sebagai pro SYIAH. 
Perkara ini sangat ditakuti kerana terdapat agenda-agenda tersembunyi yang boleh menghancurkan negara jika tidak dikekang dengan kadar yang segera.


Berikut adalah respon daripada beberapa ILMUAN SALAFI di MALAYSIA terhadap perkara ini. Semoga bermanfaat....

3 comments:

X-PAS said...

Mat Sabu dh lama aku syak dia berfahaman Syiah. Jd tak hairan jika org berfahaman Syiah dijemput oleh PAS kt Tmn Melewar hari tu. Maklumlah Mat Sabu org no.2 PAS bro!

Lama-lama kalo dibiarkan habis pecah la kita yg ahli Sunnah Wal-Jammaah ni.

Anonymous said...

Ideologi Ikhwanul Muslimin juga kelihatan telah diterap masuk oleh parti PAS di mana kita dapat lihat mereka juga menerima sokongan tidak kira siapA termasuklah SYIAH
-----------------------------

Sbb terima sokongan siapa saja la orang murtad di selangor pun PAS diam membisu kalo tak nmpk sgt bangang pas skrg ni.

Anonymous said...

Kalau PAS sesat repot la pejabat agama der! apa main kirim emel2 plak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...