NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, April 6, 2012

[VIDEO] : Sorry Ambiga... Mahasiswa Tolak Demontrasi #bersih3 - Mereka Tak Mahu Jadi 'KUDA POLITIK'!

Pendapat golongan mahasiswa ini dirakam selepas sahaja sessi program Pentas Anak Muda yang berlangsung di Kolej Teknologi Bestari, Setiu Terengganu.

Jawapan yang diberikan ini adalah rakaman spontan oleh para mahasiswa dan mahasiswa yang hadir mengikuti forum yang dianjurkan oleh Jelajah Aman Kampus yang kini melawat kampus-kampus di sekitar pantai timur.

Kebanyakkan responden yang terdiri dari mahasiswa dan mahasiswi menyatakan mereka menolak sebarang bentuk demontrasi di jalanan kerana ianya boleh mencetuskan huru-hara dan kerosakkan harta benda. 

Mereka turut menyatakan rundingan atau diplomasi merupakan alternatif terbaik yang perlu dilakukan oleh mahasiswa atau pun mana-mana pertubuhan dalam mencari penyelesaian terhadap sesuatu masalah berbangkit.

Bagi mereka demontrasi tidak menggambarkan tahap intelektual seseorang yang bergelar mahasiswa.

 

 DIPLOMASI BUKAN DEMONTRASI!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...