BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Thursday, April 19, 2012

Shafie Apdal Ada Hubungan 'Tak Afdal' Dengan Zahida Rafik? - Jangan Ulangi Kesilapan NFC!


Heboh di setiap pelusuk internet tentang skandal yang mengaitkan Datuk Shafie Apdal dengan Zahida Rafik. Masih terlalu awal untuk kita menjatuhkan hukuman terhadap kedua-dua individu ini selagi mereka tidak tampil memberikan penjelasan.

Saya tidak berniat untuk menjadi penyambung lidah pembangkang dengan membangkitkan isu ini, tetapi dalam situasi yang mana kita semakin hampir dengan pilihanraya, persepsi serta tuduhan liar begini perlu dibersihkan supaya kesilapan kita dalam menjawab berhubung isu NFC tidak berulang.

Dalam isu NFC saya sendiri turut meminta penjelasan awal daripada Shahrizat Jalil, tapi tuntutan saya hanya dijawab dengan ayat "sabar separuh daripada iman". Akhirnya sabar punya sabar, isu NFC menjadi barah yang mana sehingga hari ini ianya masih merobek UMNO.

Kita tahu pembangkang akan mencipta apa saja isu untuk memburuk-burukkan mana-mana pemimpin UMNO lebih-lebih lagi hampirnya kita dengan pilihanraya. Mereka akan menggunakan sesiapa sahaja untuk menyerang pemimpin UMNO.

Tetapi tuduhan yang dibuat di lobi parlimen, seharusnya dijawab oleh individu yang terlibat. Oleh itu tuduhan yang dibuat Zuraida Kamaruddin mahu atau tidak Datuk Shafie Afdal dan Zahida Rafik mesti jawab secepat mungkin sebelum ianya menjadi barah yang mana hanya akan menyusahkan UMNO!

Mahu atau tidak Shafie Afdal kena jawab!

Sedikit peringatan kepada Shafie Afdal, anda kini mungkin dalam buruan bloggers. Nasihat saya berhati-hati agar kesilapan yang dilakukan Kak Jat tidak berulang!

Sebagai penutup terimalah kata-kata Zahida Rafik dulu-dulu :
“Bagi saya apabila gosip mengatakan saya dibela oleh VVIP ia satu penghinaan. Saya bukan perempuan simpanan. Sebagai anak bongsu dalam sebuah keluarga yang berpegang teguh kepada adat dan agama, ayah tidak membenarkan saya tinggal sendirian selagi belum berkahwin.”
Saya 'percaya' kata-kata yang dikeluarkan oleh Zahid Rafik, justeru itu eloklah tampil menjawab tuduhan yang dilemparkan terhadap dirinya. Akhir sekali 2 keping gambar Zahid Rafik yang teguh kepada adat dan agama ini hanyalah penyeri artikel :

Pakaian yang melambangkan teguhnya pegangan beliau kepada adat dan agama.
Aksi Zahid Rafik yang teguh berpegang kepada adat dan agama.

FMT :
Rural Development Minister Mohd Shafie Apdal has been asked to explain allegations that he had paid a popular local actress up to RM1.5 million in four months. 
PKR’s Ampang MP Zuraida Kamaruddin higlighted the matter after a police report was lodged by Noor Azman Azemi, 38, a driver to the actress, on March 13, at the Ampang police station. 
Noor Azman said he had lodged the report following an accusation by the actress on March 3 that he had absconded with RM200,000. 
“We’ll give the minister a week to explain himself,” said Zuraida, who revealed the contents of the report at the Parliament lobby and questioned the source of the minister’s funds. 
Zuraida claimed that the actress had received RM58,000 last October, RM112,000 in November and RM330,000 in December, as well as RM510,000 in January this year. 
She said Noor Azman claimed to have been assigned by the minister to work as a driver to the actress three years ago. 
Noor Azman said the minister told him to keep tabs on the actress and had helped him channel the funds into the actress’ personal account. 
He further claimed in the report that the minister met the actress each week in hotels around Kuala Lumpur. 
“At every meeting, he would hand over RM100,000 to RM200,000 to the actress,” alleged Noor Azman. 
He said he resigned on Feb 29 this year, as he could not manage the pressure of working for the minister. 
Also at the press conference were PKR’s Subang MP R Sivarasa and former singer Dayangku Intan Tengku Abdul Hamid. 
Sivarasa said: “A minister would obtain at most about RM40,000 per month so we want to know his source of income.”
YY : Waiting...

7 comments:

Muhammad Naguib bin Kaharudin said...

Bagi gua senang tak payah komen and tak payah layan..nanti dia merebak... kalau depa dah buat laporan polis nak komen apa lagi biar polis siasat jer lah... kenapa setiap tuduhan pembangkang yang memang terang dan terbukti gemar menimbulkan fitnah dan tuduhan palsu untuk propaganda dan mengalih pandangan rakyat kita layan dan kita perlu jawab... ini akan meletakkan kita sentiasa berada di offensive...kita serang dia balik..kita mintak Anwar dan beri Anwar tempoh 2 minggu jelas kes China Dol...kita suruh sumpah pun dia boh layan...ini dia suruh kita jawab...kita pulak nak ikut jawab...kalau aku jadi DS Shafie Apdal..aku cakap kat Zuraida tu..Eh YB Zuraida...jaaallaann daaa

shameel Iskandar said...

Shafie dah tak afdal lagi. huhuhu

mrafizi said...

kalu betul le, rugi shafie apdal. Kat sabah pon ramai sumandak power, apa la pi kejo andartu tu?

mrafizi said...

kalau betul la, rugi shafie apdal. Kat sabah ramai sumandak jelita, apa dikejar andartu tu?

Anonymous said...

bro dalam report polis mamat drebar ni ada sebut “At every meeting, he (datuk) would hand over RM100,000 to RM200,000 to the actress,” alleged Noor Azman. & kemudian dia ngan actress pegi bank terus bank-in duit cash ni kat dalam akaun si aktres, fyi, kat malaysia ni kita hanya boleh bank-in CASH kat kaunter bank masuk akaun up to $20K je bro, report polis pun kantoi kelentong, cerita ni tak masuk akal, senang2 je orang melayu dikelentong oleh aljubs and gang.... heheheheheh .... cerita tipu ni. :)

./eisaemillio

Anonymous said...

http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/04/shafie-apdal-ada-hubungan-tak-afdal.html

Anonymous said...

silap paste plak ..... :)

http://dinturtle.blogspot.com/2012/04/kenyataan-penafian-dari-datuk-shafei.html#comment-form

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...