BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, August 6, 2012

Dulu Hina Doa Orang Islam, Hina Bendera dan Kini DAP Manoharan Hina Lee Chong Wei?


Jika kita  mengatakan pemimpin-pemimpin DAP tidak mempunyai semangat patriotik atau semangat cintakan negara. Para pemuja DAP mungkin melatah lalu melemparkan pelbagai kata nista kepada kita.

Sedangkan jika diteliti memang tindak-tanduk para pemimpin DAP langsung tidak menggambarkan mereka mempunyai semangat kebangsaan.

Adun biaDAP M.ManoHARAM sebelum ini pernah membangkitkan kemarahan umat Islam apabila bertindak mempersenda doa masuk tandas yang diamalkan oleh orang Islam melalui laman facebooknya.

Kepada yang terlupa sedikit paparan dari artikel yang disiarkan setahun lalu :

KLIK UNTUK ARTIKEL
Tidak serik dengan tindakan mencabar kemarahan rakyat Malaysia, selepas itu wakil rakyat biaDAP yang celaka ini bertindak pula menghina Jalur Gemilang dan berkata mahu menggantikan Jalur Gemilang jika Pakatan Rakyat memerintah kelak :

KLIK UNTUK ARTIKEL
Tetapi nampaknya manusia kurang ajar ini jelas tidak belajar dari kesilapan yang lalu...

Kini manusia biaDAP ini cuba membangkitkan kemarahan rakyat Malaysia dengan menghina jaguh badminton negara Datuk Lee Chong Wei ekoran kegagalan beliau meraih pingkat emas dalam perlawanan akhir badminton Olimpik London yang berlangsung semalam.


Inilah sikap kurang ajar pemimpin pembangkang, mereka langsung tidak mempunyai semangat kebangsaan dan bersifat cintakan negara. Semua perkara dipolitikkan bagi menjayakan agenda sempit perjuangan politik mereka.


Doa orang Islam mereka persendakan, bendera yang menjadi lambang kedaulatan negara diejek dan dihina, jaguh badminton kebanggaan seluruh rakyat Malaysia pelbagai bangsa pun turut beliau persenda dan politikkan. 

Wahai rakyat Malaysia dan anak muda pelbagai bangsa, bersama kita ajar pemimpin biaDAP ini dalam PRU13!

Setuju tak...?

My reply to DAP Manoharan , 
No 1 : Even if it is true that Lin Dan play better than Lee Chong Wei you should not insult Lee Chong Wei by giving his a nick name Lee Chong AWAY ! 
No 2 : Why you have to drag Najib into this ssue ? Why should Najib give the monetary reward to Lin Dan where Lin Dan is not even a Malaysian ? 
No 3 : Hell dearest DAP leader , this is SPORTS and not POLITICS ! 
No 4 : Pakatan Rakyat can tell the public that they are better than BN but still they fail to capture federal power for the last 55 years but cant LCW fans claim that he play better than Lin Dan although he lost ? 
No 5 : LCW won a silver in the Olympic. As a leader from DAP why you never congratulate him ? 
No 6 : What wrong of Najib promising monetary reward to motivate LCW? So Pakatan Rakyat can PROMISE Rakyat with all their monetary reward before winning in an election and our Prime Minister cannot promise our own Malaysian Olympian monetary reward before Winning? 
No 7 : Pakatan Rakyat and DAP only thinks about POLITICS. This whole Olympic issue which are actually not related to politics also you politicize . 
No 8 : LCW is from Penang and Penang is under DAP . What the Chief Minister of Penang had contributed to the journey of LCW in the Olympic? So stop telling the public everything is all about Pakatan Rakyat. This is sports. Not politics. 
No 9 : Pakatan Rakyat have a very capable sports Minister in waiting? You all cant even come out with your own shadow cabinet until now . 
No 10 : In sports is okay to be a Lin Dan fans. Is your choice is your freedom. But is is not right to disgrace and insult Lee Chong Wei. Most importantly this is not a political issue. It is also your personal freedom to tweet whatever views you wanted. That is your democratic right. But what is morally wrong here is that you are a SENIOUR LEADER FROM DAP should not tweet what is not morally right to tweet. 
DAP LEADERS AND DAP SHOULD APOLOGIZE TO ALL MALAYSIAN !!!

YY : Bro Lee Chong Wei... You the man bro!!! - jari tengah gua untuk lu MANOHARAM - pergi jahanam sama DAP! - 

11 comments:

Anonymous said...

Tak habis-habis keling sial ni! berambus dari Malaysia. Balik India jual kacang atas beskal tengok camne!

-MANOHARAMJADAH-

Anonymous said...

ManoHARAM

nor razif said...

Manoharan...lu balik jaga lembu lagi baik...pasal lu punya otak serupa macam lembu. ...

Anonymous said...

Hish =.= LCW wira negara kita lh..xptt ckp cmtu..

Anonymous said...

Mano - if u think we have so many wrongs, y r u still here? go migrate, I wanted to write some unprintable words, u deserved that frankly, arrrgghhhh stupid stupid stupid dumb, dumber & dumberest of all....let's not vote for him. Man-0-haram.

Anonymous said...

pelari 100 meter amerika hanya gondol pingat gangsa tetapi tidak pula parti pembangkang amerika melalut macam pemvangkang msia. apa maknanya? hik hik

Anonymous said...

ISA kan jerk keling sundal nih...ISA ISA ISA ISA

Anonymous said...

Tahap pemikiran mcm ni pun ada angan2 nk jadi pemimpin. Ada hati nak takover putrajaya konon.

Anonymous said...

DAP ini yg akan menjadi sumber kegagalan PR utk ke putrajaya....oleh sebab itu, sepatutnya double y mengucapkan jutaan terima kasih kepadanya...dan bukan memaki...terima kasih manoharan kerana mengagalkan impian pucuk pimpinan anda....anak2 muda...mari kita undi umno dn BN...bukan kerana bn n umnO nie bgs...tp sbb DAP lebih x bgs dr mereka...hahahha...dr bjb

YY said...

dr bjb,

setuju apa saudara ckp tu. Haha!

Bro Yusri said...

adakah salah Tun Mahathhir perkara seperti ini berlaku ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...