BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, July 18, 2011

Gobalakrishnan Dedah Anwar Ibrahim Bawa Keluar Not RM1000 Berjumlah RM10billion?


Ini yang dikatakan oleh N.Gobalakrishnan Ahli Parlimen Bagan Serai yang kini keluar parti dan menjadi ahli parlimen bebas.

YB Gobalakrishnan telah banyak kali mengatakan mengenai isu Anwar Ibrahim membawa keluar wang kertas not RM1000 ke luar negara. Ini bukan tuduhan pertama yang dibuat beliau sama ada di twitter atau di media massa.

Kali ini beliau menulis dalam laman twitternya bahawa note RM1000 yang dibawa keluar oleh Anwar Ibrahim berjumlah RM10 billion. Ini satu angka yang agak besar jumlahnya, malah jika wang ini diagihkan kepada rakyat saya percaya 27 juta rakyat Malaysia semuanya akan mendapat manfaat darinya.

Bila sebut kisah Anwar Ibrahim ini, ramai pihak mengatakan bahawa ketika era beliau menjawat jawatan sebagai Timbalan Perdana Menteri. Kerja beliau hanya menghabiskan wang negara, saham-saham diagihkan kepada kroni-kroni rapat dengan beliau.

Bila melihat tuduhan yang dibuat oleh YB Gobalakrishnan kepada Anwar Ibrahim yang mana sehingga kini Anwar Ibrahim tidak mengambil tindakan apa-apa terhadap beliau saya percaya perkara yang didedahkan oleh YB Gobalakrishnan mungkin ada kebenarannya.

Malah di laman twitter hari ini juga YB Gobalakrishnan siap mendedahkan nombor siri wang kertas terbabit yang bermula zw000000001 sehingga zw100000000. Jumlah keseluruhan adalah RM10 billion.

Jika perkara ini tidak benar, sudah tentu Anwar Ibrahim dah saman YB Gobalakrishnan, oleh sebab itu tidak mustahillah manusia bernama Anwar Ibrahim ini mampu hidup mewah sehingga sekarang.



YY : Bro Nuar.. pinjam sejuta boleh? hihihihi...

2 comments:

Anonymous said...

duet tu buat beli ky jelly katenye.no wonder la anwar brani bayar pendemo2 sume.agak2 ambiga tu bape juta die dpt?ambiga,kit siang, karpal singh..they gt nothin to lose.ingt anwar.ko mmprjudikan nasib agame, bgse dn negara kau.jgnsmpai melyu sume bunuh kau.tuhan maha adil.ko ni blum tgk langit ni tinggi ke rendah...

Hahn said...

Cerita ni boleh jadi betul kerana tindakan kerajaan membatalkan not not besar untuk wang kita kerana kes ini lah.

Di dapati si balau al juburi ada serah duit Not RM1000 kepada pengundi pengundi di Sabah. Dia lah bapak kepada politik wang!

Untuk memotong Mamat Al Juburi otak kelabu punya hal itulah kerajaan bertindak membatalkan wang kertas bernilai RM100 keatas.

Nuar, nampak tak mengapa ko tak boleh jadi PM kerana ko bangang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...