NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Thursday, October 6, 2011

Dan Kini 30,000 Pelajar Sekolah Di Kelantan Jadi Mangsa Ketiadaan Air...

Sampai bilo Tok Guru weii...?
Sebelum ini kecoh dalam berita TV3 berhubung isu penduduk Kuala Krai, Kelantan yang menghadapi masalah ketiadaan air sejak sekian lama. Masalah ini telah membelenggu penduduk Kuala Krai sejak 10 tahun yang lalu.

Penduduk sekitar terutamanya di Taman Bukit Sireh dilaporkan terpaksa menadah air hujan untuk digunakan sebagai kegunaan harian. Ekoran kegagalan AKSB menyelesaikan masalah mereka, penduduk terpaksa menyimpan baju kotor sehingga sebulan lamanya sebelum dibawa ke sungai untuk dicuci.

Belum pun selesai masalah ketiadaan air penduduk di sana, kini dilaporkan 30,000 pelajar sekolah menjadi mangsa kegagalan PAS Kelantan menyediakan khidmat bekalan air yang sempurna. Beberapa buah sekolah dilaporkan terjejas teruk setelah bekalan air yang disalurkan oleh AKSB dilaporkan terputus bekalan sejak beberapa bulan lalu.


Menurut Pengarah Pelajaran Negeri ada beberapa sekolah terpaksa berusaha sendiri dengan membeli pam air bagi mengelakkan sessi persekolahan terganggu. Nampaknya bukan saja rumah-rumah penduduk sekitar Kuala Krai, Pasir Puteh, Pasir Mas dan Bachok berhadapan dengan masalah bekalan air kini sekolah juga turut menerima nasib malang ekoran kegagalan PAS Kelantan dalam menyediakan prasarana asas untuk rakyat Kelantan.

Sekolah tiada air...

Hospital tiada air...

Rumah rakyat Kelantan tiada air...

Bila diadu disuruh tunggu 17 tahun lagi...

Maka tidak mustahillah jika air sungai digunakan untuk Nik Aziz berwuduk, sebab kepala paip yang ada di setiap masjid dan surau jika dipulas pun bukannya mampu mengeluarkan air.


Padey keno kencing gitu doh puak ni... bodo pelek!

YY : Kalu ado air pun, air kencing ambo lagi laju dari air hok tubik dari palo paip... 

1 comment:

YB Raz said...

hahaha biasalah puak pas kalau x menipu rakyat bukan puak pas lah namanya.

eloknya nik aziz disesah dengan batang paip baru dia sedar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...