NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, October 7, 2011

HOT : MTEN (Penasihat Ekonomi Negara) - Persoal Kenaikkan Gaji Penjawat Awam? #bajet2012


Belum pun PM Dato Seri Najib Tun Razak membentangkan bajet 2012 pelbagai spekulasi sudah mula bertiup kencang. Terkini portal haram jadah yahudikini memaparkan kenyataan daripada Mahani Zainal iaitu anggota Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN) yang mempersoalkan tindakan kerajaan yang dikatakan ingin menaikkan gaji kakitangan awam.

Malah kenyataannya juga dilihat langsung tidak memihak kepada segala tindakan tranformasi yang cuba dilakukan oleh PM Dato Seri Najib Tun Razak. Tindakan tranformasi dan niat kerajaan untuk menaikkan ekonomi rakyat nampaknya dianggap sebagai modal untuk 'pancing undi' oleh badan penasihat yang dilantik oleh kerajaan sendiri.

Wahai penjawat awam di seluruh negara, lihatlah bukan mudah untuk sesebuah kerajaan menguruskan negara dari segi ekonomi. Apa punya bengong badan yang dilantik oleh kerajaan tapi bertindak mengkritik niat murni kerajaan?

Inilah susahnya jadi sebuah kerajaan, segala tindakan dan keputusan walaupun ianya baik untuk rakyat mesti dibangkang semata-mata untuk menampakkan bahawa kerajaan yang memerintah itu gagal. Tapi saya tidak pasti adakah ini benar-benar kenyataan yang dikeluarkan oleh Mahani Zainal sendiri atau ianya telah dipusing oleh yahudikini.

Usaha kerajaan untuk meningkatkan ekonomi rakyat pun cuba digagalkan oleh portal penipu dan celaka ini, kenapa mereka tidak mempersoalkan tindakan kerajaan negeri-negeri di bawah PR yang beri pelbagai imbuhan kononnya mereka prihatin dengan nasib rakyat?

Memang bengong badan-badan yang dilantik oleh kerajaan ni.

YY : Semua benda baik dia kata pancing undi. Tapi kalau kerajaan tak bagi kenaikkan yang diharapkan oleh rakyat dia kata kerajaan tak bertanggungjawab. Sial lah!

1 comment:

Anonymous said...

Tun M kata dulu kalau kerajaan ada duit kita bagilah...kalau x ada x perlu...memandangkan ekonomi global yg x stabil..eloklah jgn dinaikkan dulu.Fikirkan Rakyat Malaysia keseluruhan...jgn fikirkan kakitangan awam..kesian juga kat org kg. Gaji naik auotmatik barang akan naik...jgn fikir tembolok sendiri...Kerajaan jgn berharap undi kaki tangan awam...Bekas timbalan presiden PKR ada menyatakan semasa dia PKR undi POS dia menang.berbillion kaki tangan awam sapu rasuah..fikir2 kanlah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...