NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Saturday, October 22, 2011

[Video] : Eksklusif PAS Kelantan RAMPAS Tanah RakyatThumbs up to : Panglima Perang Cyber & 1peluru di atas penjelajahan mereka ke Kelantan untuk membongkar kebenaran kes Ladang Rakyat...

Ulasan Panglima Perang Cyber :
Video ini dirakam oleh Blogger 1Peluru bersama Panglima ketika kami berdua dibawa meninjau tanah-tanah yang dirampas dan dipajak kepada Syarikat Cina luar Kelantan di Kuala Krai .

Perjalanan kami mendaki bukit demi bukit melalui jalan tanah merah dan berselut untuk menerjah ke tengah ladang yang 'dirampas' dari rakyat sememangnya satu pengalaman baru kepada kami berdua sebagai blogger.

Peluang menerjah ke tempat lokasi meskipun sangat berbahaya namun diteruskan sambil bertawakal kepada Allah dan mengharap perlindunganNYA. Kedatangan kami dari KL ditunggu oleh wakil penduduk kampung meskipun jam 3 pagi tiba di sana, membuktikan bagaimana mereka terlalu kecewa dan sudah patah hati untuk berunding dengan Kerajaan PAS hari ini.

Mereka percaya kuasa media baru melalui pena blogger akan membawa suara hati mereka dan kerana itu mereka sanggup menunggu kedatangan kami yang jauh bermusafir ke Kuala Krai. Perjalanan yang memakan ratusan kilometer dan memaksa kami melalui 7 jam di jalan raya - segalanya demi Alif Ba Ta.

Dengarlah suara hati rakyat Kelantan dalam video di atas yang jelas sangat kecewa apabila tanah rentahan mereka yang dijanjikan Kerajaan PAS semasa kempen tahun 1990 gagal ditunaikan hingga hari ini.

Sebaliknya tanah mereka yang kini telah membuahkan hasil seperti durian, getah dan sebagainya, telah 'dirampas' untuk diberi kepada syarikat yang namanya akan diterbitkan apabila tiba masanya nanti. Kezaliman yang sangat melukakan hati mereka apatah lagi ditipu oleh ustaz berkopiah berserban dari parti berjenama Islam.

Bukanlah manusia normal jika anda sekelian tidak tersentuh dan mengalir air mata mendengar cerita penduduk kampung dalam video yang menceritakan satu persatu kisah penerokaan tanah oleh rakyat di sana. Ketika zaman tidak ada kenderaan moden seperti 4WD dan hanya menggunakan kudrat manusia dengan berjalan kaki dan bermotosikal sahaja.

Rakaman dan fakta sudah banyak dikumpulkan tetapi pasti akan dikeluarkan sedikit demi sedikit. Segala dokumen juga akan disiarkan satu persatu demi KEADILAN RAKYAT KELANTAN yang pasti akan bangkit dari khayalan politik berjenama Islam pada PRU 13 akan datang.

PAS akan tumbang dan BN akan kembali memerintah kali ini Insya Allah !!!

Sudah lama rakyat ditipu dan biarlah kali ini kita sama-sama mengubah kerajaan sedia ada dengan undi keramat kita.

Takbir

Allahu Akbar...

YY : Padey keno kencing gitu doh...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...