NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, October 7, 2011

Malaysiakini Tagteam Dengan Malaysian Insider Serang PM


Portal celaka yahudikini dan TMI nampaknya membentuk satu tagteam untuk menyerang PM Dato Seri Najib Tun Razak selepas PM mengumumkan bajet 2012 petang tadi. 
Dipetik dari MyMassa :
Barua betul portal pembangkang.

Bila dah takde modal, guna perkataan bajet pilihanraya sebagai penghasut rakyat.


Bagi MyMassa, kalau takde pilihanraya pun DS Najib akan umum bajet macam tu. Sebab dari track record DS Najib, mana-mana kementerian yang beliau pegang, kebajikan anggota kementerian tersebut akan terjaga. Masa pegang Kementerian Pelajaran, cikgu naik gaji. Masa pegang kementerian pertahanan, tak payah di sebut semua orang tau macam mana gaji yang askar dapat.


Jadi bila DS Najib jadi PM, maka kebajikan seluruh rakyat Malaysia akan beliau jaga. Berbeza dengan Anwar Ibrahim, masa dia pegang kementerian pendidikanlah ramai guru-guru anti Kerajaan ditukarkan ke Sabah dan Sarawak sehingga PAS dah boleh bukak cawangan di dua negeri tersebut.


Apa yang DS Najib perlukan adalah kestabilan ekonomi dan politik. Jika kedua-duanya stabil, makin banyak manfaat yang rakyat dapat daripada pentadbiran beliau. Kalau Anwar pulak, jika bukan kroni dia, jangan haraplah nak dapat. Sampaikan ketika dia dipecat, kebanyakkan pegawai-pegawai tinggi Kerajaan adalah orang Anwar Ibrahim termasuk Ketua Pengarah BPR dan Ketua Cawangan Khas.


*Terpulang kepada rakyat sama ada nak pilih yang pandai bercakap macam Anwar atau yang pandai buat kerja macam DS Najib.

YY : Tahniah PM Najib kerana membentangkan bajet yang memang banyak manfaat untuk rakyat

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...