NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, October 14, 2011

[MUST READ] : Dalang Di Sebalik Gerakan Memurtadkan Umat Islam Di Selangor


Gerakan memurtadkan orang Islam terbongkar apabila pihak Jabatan Agama Islam Selangor membuat serbuan ke atas gereja Damansara Utama Methodist Church (DUMC). 

Di sini kami ingin mendedahkan gerakan dan dalang di sebalik gerakan kristianisasi terhadap orang Islam, pendedahan ini telah diperolehi daripada 2 orang yang berada di waktu JAIS membuat serbuan pada malam Majlis Thanks Giving Dinner yang telah diadakan di Gereja tersebut.

Pendedahan yang di buat oleh - RASIDAH BT AB. RAZAK. Beliau telah mula diperkenalkan kepada saorang lelaki Cina yang bernama RAYMOND KOH dalang yang bertanggungjawab di atas kerja-kerja menyebarkan dakyah kristian pada orang-orang Islam. 

Dia menjalankan kerja-kerja ini bersama isterinya yang bernama SUZANA@LIEW SOW YOKE kedua-dua mereka adalah ahli HARAPAN KOMUNITI yang menguruskan tapak kompleks gereja DUMC tersebut.

Pasangan suami isteri ini meletakkan sasaran 1 hari 1 orang, mereka yang berjaya dikristiankan oleh mereka akan diperalatkan untuk mengenal pasti sasaran seterusnya untuk dipengarauhi. 

Juga difahamkan bagi setiap orang Islam yang berjaya di kristianisasikan, pasangan ini akan menerima ganjaran berjumlah diantara RM30,000-RM40,000 ke dalam akuan peribadi mereka dari pertubuhan kristian berpengkalan di Austrialia.

Semenjak dikenalkan pada pasangan suami isteri ini pada tahun 2009, Rasyidah telah berjaya dipengaruhi oleh mereka, dan menyertai Harapan Komuniti dan sepajang penglibatannya di dalam pertubuhan tersebut , pasangan suami isteri ini banyak membantu dari segi moral, spiritual dan kewangan. mengikut beliau, Raymond Koh adalah seorang yang pemurah dan sangat mudah untuk membantu dengan bantuan kewangan sehingga kehidupan beliau menjadi sangat selesa tanpa masaalah keawangan.

Dengan itu hubungan beliau terhadap pasangan suami isteri itu sangat rapat dan menjadi orang kepercayaan beliau, dan begitu juga beliau di anggap orang kepercayaan Raymond Koh dan isterinya. Pada pertengahan Tahun 2010.

Rasyidah bersama 5 orang Islam telah dibaptiskan oleh Raymond Koh, isterinya Suzana dan saorang pastor yang tidak dikenali di sebuah kolam renang berhampiran kawasan perindustrian di Rawang, Selangor.

Mengikut pengalaman Rasyidah, pada setiap penghujung tahun, Raymond Koh bersama isterinya akan organise trip ke Genting Highland untuk mereka yang telah berjaya dipengaruhi di sebuah Villa yang dipercayai milik Harapan Komuniti.

Pada kebiasaannya jumlah yang akan turut serta dalam rombangan ini lebih kurang 100 orang, dan 50% dari jumlah ini terdiri dari orang-orang Melayu. dan semasa di situ ceramah-ceramah mengenai fahaman kristian akan diadakan disertai kupasan dan petikan dari kitab Injil.

Rasyidah telah dicalonkan oleh Raymond Koh untuk menghadiri kursus menjadi pastor di Sabah yang akan berlansung pada bulan Oktober selama 3 bulan.

Pendedahan yang kedua diperolehi daripada JOSHUA@ JAMALUDDIN BIN OTHMAN. Beliau telah pertama kali menemui Raymond Koh semasa dia tinggal sementara di asrama FAR EASTERN BIBLE COLLEGE (FEBC) di Singapura bersama Raymond Koh ketika menghadiri persidangan ‘OPERATION MOBILIZATION’ (OM) di sana.

Pada Dis 1985 hingga Mei 1986, Joshua@ Jamaluddin bin Othman selepas pulang ke Malaysia telah tinggal di rumah Raymond Koh selama 6 bulan di alamat, Jalan SS1/1B, Petalaing jaya, Selangor, yang juga merupakan pejabat OM Cawangan Malaysia.

Aktiviti-aktiviti Joshua semasa itu adalah membantu menjaga urusan OM seperti hantar surat dan menjual buku-buku kristian ke gereja-gereja di seluruh Kuala Lumpur dan Petaling Jaya dan juga menghadiri kelas ‘PERHIMPUNAN DOA’ yang di adakan setiap Malam Isnin yang dipimpini oleh Raymond Koh sendiri, antara agenda perhimpunan doa adalah nyanyian lagu rohani dan membaca bible. Mei 1986, Joshua berpindah keluar dari rumah setelah Raymond berkahwin dan punyai anak.


Pendedahan ketiga – dibuat oleh PHILIPS CHEONG @ CHENG AH KOW pada tahun 1984, sering mengadakan perjumpaan ‘PRAYERS GROUP FOR NEGLECTED PEOPLE (NPs) di First Baptist Church, Jalan Pantai, Petaling Jaya, yang turut di hadiri oleh Raymond Koh dan pada tahun 1985 beliau telah di kenalkan kepada Joshua oleh Raymond Koh

Dan pada tahun 1986 di pelawa oleh Raymond Koh untuk memberi ceramah mengenai ‘UNDERSTANDING ISLAM’ di sebuah gereja di Batu Pahat, Johore.

KENYATAAN JOSHUA @ JAMALUDDIN OTHMAN, HILMY HJ. MOHAMED NOR DAN PHILIP CHEONG MENDAKWA 3 INDIVIDU DALAM ISU DUMC ANTARA MEREKA YANG TERLIBAT DALAM GERAKAN KRISTIANISASI. MEREKA IALAH :-


1. RAYMOND KOH

2. SUZANA @ LIEW SOW YOKE (ISTERI RAYMOND KOH)

PASTOR DUMC DANIEL HO

KENALI DAN CAM LAH MUKA-MUKA DIATAS INI, SEKIRA ANDA DI HAMPIRI MEREKA ATAS DASAR MEMBERI BANTUAN, INGAT AKAN AGENDA YANG TERSIRAT UNTUK MEMURTADKAN UMAT ISLAM.

SASARAN

RAYMOND KOH - DALANG GERAKAN KRISTIANISASI KEATAS ORANG-ORANG MELAYU ISLAM DAN MELETAKKAN SASARAN 1 HARI 1 ORANG.
SASARAN MEREKA IALAH :-

  • IBU TUNGGAL,
  • MUALAF,
  • MISKIN,
  • PENGIDAP HIV,
  • MENGANDUNG TANPA BAPA ; DAN
  • SESIAPA SAHAJA YANG BOLEH DIEKSPLOIT DENGAN WANG RINGGIT.
PREMIS KRISTIANISASI DI SEKITAR PETALING JAYA DAN SUBANG JAYA, DI SELANGOR

NAGADAYA CONSTRUCTION SDN.BHD, NO. 1, JALAN SS4D/2, TAMAN DAGANG, PETALING JAYA, SELANGOR.

NO. 45, JALAN SS5/2, PETALING JAYA, SELANGOR

NO. 5, JALAN PJS 10/16, TAMAN SUBANG INDAH, SUBANG JAYA, SELANGOR

NO. 65, JALAN SS23/33, TAMAN MEGAH, PETALING JAYA, SELANGOR.

PASTOR DANIEL HO TIDAK BERSETUJU MCA YG BERCADANG UNTUK MENGADAKAN PROTES DI DUMC KERANA TIDAK BERMINAT DENGAN KUNJUNGAN PARTI ITU;


SEBAGAI LANGKAH UNTUK MELINDUNGI PENGLIBATAN PIHAK TERTENTU:-


  • WUJUD USAHA UNTUK MEMUJUK SULTAN SELANGOR SUPAYA MELIHAT SECARA SERIUS MASALAH YANG WUJUD EKORAN TINDAKAN JAIS DAN BERPENDAPA IA AKAN MEMBERI KEMENANGAN KEPADA KERAJAAN NEGERI SELANGOR SEKIRANYA BAGINDA ‘AT LEAST MILDLY REPRIMAND THE RECKLESS JAIS ACTION AND INSTRUCT OFFICERS TO BE SENSITIVE"
  • MEWUJUDKAN PORTFOLIO KEAGAMAAN DI BAWAH PEJABAT MENTERI BESAR 

MELALUI INITIATIF ITU, PR BOLEH MENAPIS PERSEPSI NEGATIF YANG TIMBUL DAN PADA MASA SAMA MENUNJUKKAN PR MEMPUNYAI PENYELESAIAN JANGKA PANJANG TERHADAP MASALAH TERSEBUT.


  • PR MEMBUAT REFORMASI SECARA BERHATI-HATI TERHADAP SISTEM YANG ADA SEKARANG KHUSUSNYA BIDANGKUASA JAIS YANG BUKAN DIKUASAI OLEH KERAJAAN SELANGOR TETAPI DI BAWAH SULTAN SEBAGAI KETUA AGAMA ISLAM; DAN


TERESA KOK BIMBANG TENTANG ISU GEREJA INI DAN BERPENDAPAT DAP TIDAK PERLU MENYATAKAN PENDIRIAN KERANA PADA AKHIRNYA IA AKAN MEMBERI KESAN KEPADA PR SECARA KESELURUHAN TERUTAMANYA DALAM ISU PENUKARAN AGAMA. PERKARA YANG TERBAIK BAGI DAP – PASS THE BUG TO PAS DAN PKR ‘TO DO THE FIGHTING’ ;

• DUMC BERGERAK SECARA HARAM. PEMIMPIN PR SELANGOR TELAH MENGARAHKAN MPPJ SUPAYA MEMBATALKAN OPERASI MENYITA GEREJA. RONNIE LIU TURUT MENGUGUT AKAN MENUKAR KAKITANGAN PENGUATKUASAAN MPPJ SECARA BESAR-BESARAN SEKIRANYA OPERASI DITERUSKAN DAN ELIZABETH WONG MAHU MPPJ KELUAR KENYATAAN MENAFIKAN TENTANG OPERASI HARAM DUMC ;

• PASTOR DANIEL HO BIMBANG MPPJ AKAN ‘MENUTUP’ PUSAT KOMUNITI MEREKA (DREAM CENTRE) ATAS ALASAN TIDAK MEMILIKI PERMIT. HAMPIR 80% GEREJA DI MALAYSIA TIDAK BERDAFTAR DAN SENASIB DENGAN DUMC DAN MEREKA SEDANG ‘MELANCARKAN GERAKAN MENCARI’ GEREJA-GEREJA TERSEBUT UNTUK DIJADIKAN FAKTA SOKONGAN KEWUJUDAN MEREKA PADA MASA DEPAN ;

• SEBAHAGIAN DARIPADA 12 ORANG MELAYU TERTEKAN SETELAH MAKLUMAT PERIBADI MEREKA DISIARKAN DALAM MEDIA MENYEBABKAN MEREKA TERPAKSA BERPINDAH KE TEMPAT LAIN. HARAPAN KOMUNITI BERUSAHA MEMBANTU MEREKA MENCARI RUMAH SEWA ;

• RAYMOND KOH BERCADANG UTK MEMINDAHKAN AHLI KELUARGANYA SELEPAS MELAPOR KEPADA POLIS SETELAH MENERIMA SURAT UGUTAN DAN PELURU ;

• PIHAK GEREJA AKAN MENYEDIAKAN TEMPAT TINGGAL UTK SALAH SEORANG DARI 12, DENGAN MEMBIAYAI SEWA RUMAH DAN RM2 K SEBULAN SEMENTARA MENUNGGU KEADAAN REDA ; DAN

• SALAH SEORANG DARI 12 – TERTEKAN SETELAH ISU DUMC DIDEDAHKAN KPD UMUM DAN BUTIRAN PERIBADI DIPAPARKAN DALAM LAMAN SESAWANG SEHINGGA DIKUTUK UMAT ISLAM. JUGA BIMBANG MEREKA AKAN MENJADI SASARAN UGUTAN BUNUH OLEH ANASIR ATAU PELAMPAU AGAMA.

Tolong sebarkan maklumat ini kepada semua muslimin yang sayangkan agamanya.

Kredit to : Bahtera Samudera


YY : Mereka murtad kerana kesempitan hidup, jika ahli bijak pandai agama dalam PAS/PKR buat kerja dakwah di Selangor. Mana mungkin orang sanggup murtad semata-mata kerana duit...? 

1 comment:

Anonymous said...

kerajaan pimpinan sekarang yg patut lebih alert pd hal2 sebegini. dh berapa tahun perkara di atas berlaku?... dh berapa tahun malaysia di perintah siapa?.... ni hal agama semua pandang sebelah mata jek. hal lain semua buntang mata nk tgk. lebih2 bab duit,....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...