NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Tuesday, April 19, 2011

Candid Gambar - Gambar Sepanjang Pilihanraya Negeri Sarawak.. - Part 2

Sepanjang kempen di Sarawak... Banyak gambar saya rakamkan. Dan kebanyakkannya tidak sempat ditayangkan kepada pembaca kerana ketiadaan masa. Jadi saya membuat posting khas untuk gambar-gambar tersebut supaya ianya ditonton oleh semua pembaca blog saya.

Mana tahu kot, dalam banyak-banyak gambar ada gambar anda sekali. Hehehehe..

Gambar-gambar ini dirakam oleh rakan blogger baru Panglima Harimau. Failed la lu bro... gambar separuh pun ado.. 

Program TPM di RH Hotel Sibu dihadiri lebih 1000 orang.
Orang ramai tidak mahu melepaskan peluang merakam gambar TPM dari dekat.
Senyum sepanjang hari TPM kita walaupun penat dengan jadual yang padat.
Gambar waitress.. Tapi kameraman saya si blogger Panglima Harimau failed muka tak nampak! bengong!
Teka siapa yang tersenyum memandang lensa? jeng..jeng.. jeng.. (aku nok suko)

TPM bermesra dengan salah satu suku kaum di Sarawak. Lupa kaum apa.. hehehe
Belakang TPM adalah YB Bawang Assan Dato Wong So Koon dan YB baru Nangka Dr. Annuar Rapaee berbaju kuning. (calon saya jaga.. menang besar tu.. hehehe)
Orang kuat UMB Eizwan Abdullah bersama... siapa? Tuai Rumah barangkali.. Hahahaha!
Lihatlah hasil kerja blogger baru Panglima Harimau.. takde bakat jadi fotographer la lu bro.. huh! hehehe
TPM bersama ahli perniagaan tempatan.. Saya tak tahu siapa. Ini program rakan blogger lain yang bua liputan.
Bosan atau khusyuk dengar rakannya berbual sementara menunggu ketibaan TPM?
Percayakah anda uncle ini amat teruja dapat bersalaman dan melihat TPM secara dekat? Alhamdullilah ramai peminat TPM rupanya.. Hehehe

Kakitangan RH Hotel teruja dapat bertemu TPM secara live..
Inilah YB Dun Nangka yang baru Dr. Annuar Rapaee. Mengaminkan doa sebelum ke pusat penamaan calon.
Penyokong Dr. Annuar berarak ke pusat penamaan calon. Bro Jinggo macam bodyguard (baju belang2 biru)
Brader-brader ni terlalu laju berjalan. Calon ketinggalan di belakang. Siapa calon ni? Hehehe
Isteri kesayangan Dr. Annuar Rapaee setia menunggu suaminya..
Dr. Annuar bergurau dengan YB Nik Nazmi yang hadir menyokong calon mereka.
Dr. Annuar Rapaee Serah borang pencalonan kepada pengawai SPR.
Puteri-puteri cantik dari Parti PBB setia menyokong calon mereka.
Makcik-makcik bersemangat menyokong calon parti mereka.
Diktator a.k.a The King Of Racist Lim Kit Siang dari DAP hadir disambut Nik Nazmi di pusat penamaan calon Nangka. Hadir kejap lepas tu cabut.. malu sebab penyokong mereka 10 orang.. Wa kah kah kah.
"HIDUP BN!!" HIDUP BN!! dilaungkan dengan penuh semangat oleh puteri comel PBB. Err kenapa muka mamat berbaju hitam sentiasa ada di mana-mana? Aku nok suko... hahahaha
Satu Lawan Satu... Calon PKR yang makan gaji dengan Petronas si Norisham bajet boleh menang. Cakap pun merapu-rapu..akhirnya tewas.. kesian usia masih muda 29 tahun. Tapi fikiran beliau agak keliru. hahahaha
Orang kuat Unit Media Baru PPUM - Sentiasa update FB di mana-mana. Mamat ini kalau jadi calon. Saya kerja free untuk beliau! He's the best leader for our team in Sibu! Thanks EA!! Well done bro!!
Kemunculan brader ini menarik perhatian banyak pihak dan reporter.. Berbasikal sambil melaungkan "WE SUPPORT DR ANNUAR!!" Sepanjang perjalanan beliau bersorak.. Kagum dengan semangat beliau.. Cayalah pakcik!
Pakcik-pakcik ini best.. Budak PKR melaungkan 'reformasi". Mereka sambut "OMEGA!" Terus terdiam budak-budak PKR. Hahahahaha..
Betulkan kain samping ke Dr. Annuar? Ingat saya akan turun lagi ke Sibu.. tunaikan janji YB kepada rakyat. Saya akan melihat dari jauh!
Apa agaknya bermain di minda penyokong PKR ini? Mungkin mereka tertanya-tanya "kenapalah aku menyokong PKR?". Hahahaha kehadiran jumlah penyokong PKR cukup memalukan. Sedih tengok eh!
BN sentiasa di hati kitak!!.. Orang Sarawak semuanya bijak-bijak membuat penilaian! Tahniah!
Penyokong Norisham calon PKR Dun Nangka, terdiri daripada bapa saudara, emak saudara, sepupu, abang ipar, kakak dan abang-abang sendiri barangkali. Sebab itu jumlah mereka terlalu sedikit hahaha. Rakyat Nangka yang normal mana terima PKR?
Ada bodyguard woo escort calon kita siap wayar berjela-jela di telinga.. Macam ejen FBI pun ada sekali tengok. Hehehehe
Dr. Annuar menerima pelukan tahniah kerana berjaya menjadi calon untuk BN daripada sahabat beliau. Menang besar woo majoriti lebih 5,000. Steady Doktor!!
Satu-satunya calon yang mampu menewaskan calon DAP untuk kawasan Dun di bawah parlimen Sibu iaitu Dun Bawang Assan. Datuk Wong So Koon. Sibu orang cakap kubu kuat Wong Ho Leng tapi Datuk Wong berjaya mendapatkan undi daripada cina kawasan tersebut. Bukti bahawa jika kena cara kempen dan tunaikan janji rakyat tetap akan teima BN!

Kehadiran rakyat yang terdiri daripada kaum cina di ceramah Dun Bawang Assan bukti bahawa kaum cina masih boleh mempercayai BN. Tidak semua cina sokong rasis DAP!
Dato Ahmad Maslan bergambar kenangan bersama kakitangan syarikat GLC.. Di Sibu Jaya..
Gembira rakyat Sarawak bila Menteri Paling Handsome Dato Ahmad Maslan sudi hadir ke program makan malam anjuran mereka.
Pemimpin berjiwa rakyat. Tiada meja apa ada hal. Cayalah Tok!
Dato Ahmad Maslan bersama Dr. Annuar Rapaee. Tok Mad Maslan santai berbaju Melayu..
Berapa bulan? Mungkin itu yang diguraukan oleh Dato Ahmad Maslan kepada  Eh.. mamat ini lagi.. siapa dia ni? Aku nak suko doh ni.. Kah Kah kah..
Dato Ahmad Maslan meminta supaya Dr. Annuar Rapaee jalankan kewajipan kepada rakyat jika memenangi kerusi Dun Nangka. Dr. Annuar Rapaee kata. "Saya berjanji Dato".  Mantap Tok Ahmad Maslan ni rupanya...
BN Bagus.. itulah barangkali diucapkan oleh uncle ini kepada Dato Ahmad Maslan.
Lain macam senyum Dato.. Control hensem ke Tok?
Bersambung lagi.. kikikiki..


Double Y : Lelaki misteri berperut buncit berkaca-mata ada di mana-mana.. Siapa beliau? Special branch kut.. mamat ni setiap kali PRK mesti ada.. Aneh?Aku nak suko.. wa kah kah kah..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...