BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, July 11, 2012

Fitnah Facebookers PR Terkantoi Lagi...


Tertarik dengan gambar yang dimainkan oleh cybertroopers 'low class' Pakatan Rakyat di laman facebook mereka kebelakangan ini. Gambar di atas disebarkan oleh cybertroopers PR dalam usaha mereka memburukkan kerajaan Barisan Nasional.

Setelah diselidik rupanya jambatan serta gambar yang dimainkan oleh mereka merupakan satu fitnah jahat ke atas kerajaan. Nampaknya Nik Aziz masih gagal menerangkan tentang dosa fitnah ke atas cybertroopers mereka yang siang malam membicarakan soal perjuangan Islam.

Dari blog Cucu Tok Selampit :
Kalau tidak menipu bukanlah namanya pemimpin-pemimpin Pakatan Haram. Sudah menjadi "trend" perangai buruk pemimpin-pemimpin mereka iaitu berbohong dan menipu akan diikuti oleh juak-juak mereka yang menjadi cybertroopers berbayar sama ada di blog, laman sosial Facebook maupun di Twitter. 
Terbaru, pembohongan dan spin jahat yang cuba dilakukan ialah gambar sebuah jambatan gantung yang kononnya terdapat di Malaysia yang kononnya membahayakan pelajar-pelajar kita yang hendak ke sekolah.
Kalau melihatkan posting di atas yang dibuat oleh facebookers "Jom Lawan UMNO", sememangnya Kerajaan Malaysia pimpinan Barisan Nasional amat zalim dan tidak berperikemanusiaan. Pihak cybertroppers pembangkang terlupa bahawa maklumat di zaman maklumat hanya di hujung jari, bantuan Google adalah semudah ABC. Cuba lihat realiti di bawah:
Haish! Semakin hari lawak yang dibuat oleh Pakatan Haram sudah mencapai tahap lawak bodoh gaban!
YY : Cuba tanya Nik Aziz apa dosa fitnah?

5 comments:

Anonymous said...

nik aziz nie sejak 2, 3 mggu sengap jer....takut ler kot...
yNG aktif tu balaci pr jer...lawak sial.....
p/s: nik aziz byk fitnah kan?? kalu cmtu biar la dia nak fitnah sgt2.....dah msk kubo tau la langit tggi rendah.....name jer tok guru....nak tergelak aku...

Jering Daily said...

Salam,

Artikel menarik..

Blog hebat tuan sudah dipautkan di blog kami.
Mohon jasa baik dari pihak tuan agar dpt memautkan blog kami di sini juga.

Sekain, terima kasih

admin@JD
jeringdaily.blogspot.com

Anonymous said...

hukumnya halal kalu fitnah umno/bn...haram dan berdosa kalu fitnah pas/pkr/dap

Harapan Esok said...

mantap...awat tak letak gambar nik aziz...

depa fitnah kita jambatan gamtung tp realitinya di kelanta jambatan HILANG...

http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/jambatan-tiga-tan-hilang-1.18254

lagi hebat magik PAS...

terbayang juga aku kalau budak2 sekolah lalu jambatan tu tiba2 hilang...haha

Anonymous said...

terang lagi bersuluh yg bt keja ni kanak2 ribena...

pejuang hamas...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...