BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Thursday, July 26, 2012

Tanpa Cermin Sisi dan Signal Kadar Kemalangan Komuter Meningkat - PKR


Keratan akhbar Suara Keadilan bertajuk 'Komuter tiada cermin sisi'  - Inilah yang dikatakan akhbar taraf sampah yang pernah wujud di Malaysia.

Mempersoalkan ketiadaan cermin sisi kononnya pengendali tren sukar melihat penumpang, merupakan satu hujah bodoh dari akhbar paling bangang di Malaysia.

Cuba beritahu negara mana yang komuter mereka menggunakan cermin sisi?

Kita tengok sikit gambar komuter dari beberapa buah negara :

EUROSTAR : LONDON

KTX - KOREA SELATAN

 TGV - PERANCIS

ICE - JERMAN

DIRETTISSIMA - ITALY

Sebab pengendali tren melihat penumpang melalui :


Tak pernah lagi nampak kat mana-mana negara komuter dipasang dengan cermin sisi - hatta keretapi lama pun tak guna cermin sisi :


Kalau begini bengonglah pembangkang di Malaysia - tak mustahil jika dia memerintah kelak, kapal selam KD Tun Razak akan dipasang dengan cermin sisi, signal dan lampu brek ketiga.

Hahaha...!

YY : Nak bangkang pun carilah 'point' yang cerdik sikit. Cakap bangang kan kecik hati pulak!

12 comments:

Anonymous said...

WAKAKAKAKAKA... KALAU TAK BANGANG BUKAN PKR BRO!

Anonymous said...

laen kali bangang tu kongsi dengan org laen sikit....jgn makan sorang....kohkohkoh....

Anonymous said...

Memang sah bangang...hahaha

Anonymous said...

Adoi..ini agak lame..untuk apa kereta api nak pakai side mirror..sapa yg nak potong dari belakang?adoyai..

vocal-act said...

So lepas PRU ni ley ar kita nampak KTM n LRT ade loceng plak...

Anonymous said...

hahahahahahahaha......lawak,lawak,lawak

YY said...

ada jgk sejarah ramadhan utk tahun ni yer yg dicipta PKR. Hahahahaha!

Anonymous said...

YY sempoi artikel ni bro. wakakakaka.. mmg lawak antarabangsa ni.

Anonymous said...

Nak cermin sisi, cermin muka diri sendiri dulu..bangang pnya Parti Kambing Rakyat

Anonymous said...

Tang beli dan jual surat kabar fitnah tu pun tahap tahap bodoh tak boleh diajar.

Kena sangat dengan TAJUK BERITA GEMPAR dia orang tu!!

Anonymous said...

Kalau saya editor Suara Keadilan, dah lama saya bunuh diri la kawan.

Yap.
Cheras

Anonymous said...

bodoh nak tunjuk pandai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...