NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, May 9, 2012

MDAB & #UiTM Telah Mengubah Nasib 10 Ribu Pelajar Miskin - Terima Kasih @NajibRazak #JDAB2012


Mengubah Destini Anak Bangsa adalah sebuah badan NGO yang diilhamkan oleh warga UiTM untuk memberi peluang kepada pelajar miskin yang gagal melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi kerana kemiskinan.

Tidak ramai yang tahu mengenai program yang telah dijalankan sejak Julai 2011 ini sebenarnya telah berjaya membantu hampir 10,000 pelajar miskin melanjutkan pengajian mereka di UiTM secara percuma. Antara syarat kemasukkan untuk program MDAB adalah pelajar yang mempunyai pendapatan ibubapa kurang dari RM2,000.

Selain itu program ini  turut memberi peluang kepada pelajar yang gagal dalam SPM tetapi mempunyai keinginan untuk mengubah nasib keluarga serta sanggup mengikuti kursus yang dijalankan.Siri jelajah yang telah memasuki fasa kedua adalah program yang dinaungi sendiri oleh YAB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ini akan dilancarkan esok dan bakal melawat seluruh negeri dan pendalaman dalam usaha mereka mencari kumpulan yang disasarkan.

Maklumat lanjut program dan syarat kemasukkan layari : JELAJAH ANAK BANGSA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...