NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Sunday, March 13, 2011

Kongres di KUIS - Medan Anwar 'Meliwat' Minda Mahasiswa?

 Gambar Ihsan Theunspinners.

Semalam berlangsungnya satu Kongres Gerakan Mahasiswa II di Dewan Syarahan KUIS.

Kongres ini dihadiri oleh DS Anwar Ibrahim, Shamsul Iskandar dan Azmin Ali. Manakala wakil BN yang sepatutnya diwakili oleh Dato  SaiPuddin Timbalan Menteri Pengajian Tinggi (the intelektual minister) tidak hadir dalam kongres ini kerana beliau dimaklumkan ada program lain di kawasan Parlimen beliau. 


Kongres ini merupakan tindakan terdesak Anwar Ibrahim untuk mengheret mahasiswa dengan tujuan menghidupkan revolusi kerana beliau tidak lama lagi akan kembali menetap di kediaman rasmi beliau di River Buloh Inn.

Dalam kongres yang dihadiri sekitar 200-250 orang mahasiswa ini membincangkan beberapa usul antaranya :


  • Mahasiswa pro-M perlu meraih sokongan rakyat untuk menyokong perjuangan mereka.
  • Mahasiswa pro-M perlu menyambut revolusi yang melanda negara-negara Timur Tengah dengan menjadikan revolusi tersebut sebagai aspirasi perjuangan mereka.
  • Mahasiswa pro-M perlu sentiasa senada menyokong kepimpinan dan perjuangan Pakatan Rakyat. 
2000 siswa hadir dengar Anwar punya pidato?
Saya dimaklumkan tidak semua pemimpin pro-M hadir dalam kongres ini kerana ada yang bertindak boikot kongres ini atas alasan yang tidak dapat dipastikan.

Kongres ini juga berlangsungnya pengundian jawatankuasa pro-M Nasional yang mana dimenangi oleh :

Masturah dari UM - yang 'gila' sekejap bila disoal oleh polis berhubung kehilangan diri sendiri ketika berlangsungnya pemilihan kampus tempoh hari.

Mohd Syahid dari UM - pelajar sains politik islam.

Muhammad Ikram dari UKM.

Mohd Syafiq dari UPM - ini pelajar paling 'pailang' beliaulah yang bertindak memecahkan cermin kaca di UPM sehingga menyebabkan kecederaan teruk kepada pengawal kampus.

Mohd Zaim Juwaidi dari UKM.

Nur Arisya dari UPM.

Dari sini timbul satu keraguan, benarkah pembangkang terlibat menaja segala kos kumpulan pro-M dalam pilihanraya kampus tempoh hari?

Bukan itu sahaja, politik kepartian yang cuba diserapkan kepada siswa ini juga dilihat melanggar Seksyen 15 AUKU.

Budak-budak pro-Aspirasi sibuk jaga kebajikan pelajar di Universiti, puak pro-M sibuk 'jilat' pemimpin-pemimpin pembangkang.

Patutlah kampus masih lagi dikuasai oleh pro-Aspirasi baru-baru ini saja mereka berjaya di 3 universiti - UM, UKM dan UIA. Itu pun dalam kongres ini budak-budak pro-M 'claim' mereka menang ditempat yang tidak sepatutnya.Double Y : Mujur Abang Pudin the intelektual Minister tak join, kalau tidak....3 comments:

Jeffry said...

PRO-M DGN ANUWAR MEN 69 BROO KEHKEHKEH

gegar gempur said...

APA KATA HISJAMUDIN YANG BISU DAN PEKAK TUUU..

NAK TUNGGU KECOH BARU ANK AMBIL TINDAKAN KER...

KENAPA ANWAR BEGITU MUDAH KELAUR MASUK UNIVERSITI NI?

Anonymous said...

UMNO sedang terdesak dengan pelbagai tuduhan apabila hampir dengan PRU 13. Kes liwat anuar ibrahim, Tun Mahathir ckap Tiru Tektik lama ker. hihihihihihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...