NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, January 14, 2013

NGO Marah Tindakan PAS Pajak Tanah Kepada DAP - #TukarKelantanKemarahan sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) marahkan kerajaan Pas Kelantan kerana merampas hak rakyat apabila Minda Pondok membuat laporan polis berhubung isu pemberian pajakan tanah di Gua Musang kepada syarikat yang dikaitkan dengan dua pemimpin DAP Perak.

Laporan dibuat Ahli Jawatankuasanya, Mohd. Syamsul Mohd. Yusof yang disertai lebih 20 ahli pertubuhan itu di Balai Polis Kubang Kerian kira-kira pukul 9.40 pagi ini.

Menurut Mohd. Syamsul, laporan itu meminta polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat dakwaan tersebut.

Akhbar sebelum ini menyiarkan pengakuan DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham bahawa beliau dan Nga Kor Ming yang juga Setiausaha DAP negeri melabur dalam syarikat yang mendapat projek pembalakan di negeri itu.

Terdahulu blog pisau.net mendedahkan dakwaan kedua-dua pemimpin tersebut telah diberikan tanah balak lebih 4,000 hektar di Gua Musang oleh Nik Abdul Aziz sebagai balasan membenarkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin menjadi Menteri Besar Perak selepas pilihan raya umum 2008.

Bagaimanapun, Nik Abdul Aziz menafikan dakwaan kononnya beliau memberikan tanah bernilai lebih RM30 juta kepada pemimpin DAP itu dan mendakwa berita tersebut adalah fitnah.

Susulan itu rata-rata rakyat negeri ini menyatakan rasa kecewa dan bantahan terhadap tindakan kerajaan negeri yang dilihat lebih mengutamakn orang luar berbanding anak tempatan. - Kelatekito.net

1 comment:

Anonymous said...

Ai! Dh lain pulak TAJUK.Hari tu bagai nk rak berkokok TGNA beri tanah pd DAP,skrg ni dh pajak pulak ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...