NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, January 28, 2013

Beli Tanah Macam Beli Gula - Peguam #UMB Bantu Mangsa Penipuan ADUN PAS

Hang ada tanah nak jual dak...?

Ada, hang nak berapa...?

Bak mai sekilo...?

Hang nak resit dak ni...?

Nak la, itu kan bukti pembelian...

Nah hang amik resit ni dulu noo...

Nanti ceq bagi yang rasmi dari pejabat tanah..

Tadaaa...!

Resit yang dikeluarkan oleh pejabat ADUN PAS ini
boleh diperolehi di mana-mana 7 Eeleven.
Beli tanah macam beli gula...

Itulah situasi yang berlaku di Kedah untuk menggambarkan taktik licik penipuan YB PAS Kupang dalam urusan pembelian tanah yang telah menyebabkan penduduk kampung Iboi mengalami kerugian puluhan ribu ringgit.

Ini antara aduan yang dibuat sendiri oleh penduduk kampung tersebut kepada peguam Tun Ammar, penasihat undang-undang UMB di dalam satu forum yang dianjurkan 2 hari lepas bagi mencari penyelesaian terhadap permasalahan yang dialami oleh penduduk di sana.

Jefrizal Jaafar (PSU Pemuda Kuala Langat)  & Tun Ammar (tengah)
dan Ketua Pemuda Baling Khairul Anuar, menunjukkan dokumen palsu yang dikeluarkan pejabat ADUN.
Menurut Tun Ammar dan Jefrizal Jaafar perkara yang dilakukan oleh pejabat ADUN Pas ini jelas terdapat kesalahan undang-undang. Kerana urusan bayaran permohonan tanah  resit permohonan hanya boleh dikeluarkan oleh pejabat tanah bukannya pejabat ADUN.

Baca kesudahan [sini]

Ini baru betul lawyer...

Chop...!

Rafizi Ramli menyalahkan UMNO di atas permohonan maaf yang dibuat olehnya semalam. Skrip yang digunakan pula adalah hampir sama dengan taktik yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim sebelum ini.

Ingat lagi tak semasa kontroversi kenyataan Anwar Ibrahim berhubung sokongan terhadap negara Israel di mana selepas satu artikel maaf disiarkan di laman blog miliknya yang telah dikecam oleh ramai pihak.

Penafian yang dibuat oleh Anwar Ibrahim adalah :


Semalam Rafizi Ramli juga menggunakan skrip yang hampir sama, belum habis drama hack-hack blog dan facebook miliknya. Hari ini muncul pula Azmin Ali yang mendakwa laman blognya telah di hack :


Aik...

Esok jangan terkejut jika Wan Azizah, Nurul Izzah, Tian Chua hatta Mahfuz Omar sekali pun tampil mengatakan perkara yang sama.

Strategi baik punya dari Rafizi Ramli untuk tutup malu akibat maki-hamun dari penyokongnya sendiri selepas permohonan maaf yang dibuat semalam.

Mungkin benar perkara yang ditulis oleh TF di laman blognya :
Rakyat makin meluat dengan propaganda pelik mainan pembangkang. Terbaru, Mat Jambu Rafizi `RaRa' Ramli menyalahkan UMNO dan menuduh cybertroopers UMNO menggodam akaun facebooknya. 
Apa punya propa la you main ni Rafizi? Sendiri hack, lepas tu salahkan orang lain ka?

Rakyat makin bijaklah. Jika mereka rajin meneliti propaganda dan sandiwara pemimpin pembangkang, mereka boleh mengesan beberapa persamaan tertentu. 
Mari lihat persamaan insiden ini dengan beberapa insiden yang lain yang melibatkan mahasiswa pro-pembangkang sebelum ini. 
[Baca insiden dan taktik yang sama sampai habis]
RaRa...?

Seksi la nama timangan you bro Rafizi Ramli...

Hahaha...

1 comment:

Shafiz said...

Assalam Bro.
Terima kasih kerana memberi sokongan kepada saya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...