NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Saturday, January 26, 2013

[VIDEO] : Single #iLLSellMyCountry Lagu Terbaru Anwar Ibrahim Selepas Tidak Mahu Pertahan Kerusi Permatang Pauh


Klasik kan gambar di atas, selepas mengimamkan solat, tanpa segan silu Bang Nuar Brahim bergelek sakan.

Hahaha...

Ok...

Tak nak tulis panjang lebar, cuma nak beritahu jangan mudah terpukau dengan kenyataan Anwar Ibrahim kononnya tidak mahu pertahankan kerusi parlimen Permatang Pauh.

Tengok sikit kenyataan yang hampir serupa pernah dikeluarkan oleh Anwar Ibrahim...

Jeng...jeng...jeng

Pada 22 Mac 1982 iaitu 3 hari sebelum Bang Nuar Brahim menyertai UMNO dia menegaskan di hadapan ahli-ahli ABIM dalam satu majlis amal Bang Nuar Brahim tegas mengatakan ura-ura kononnya dia akan menyertai UMNO adalah bohong dan khabar angin.

Tetapi selepas majlis amal serta mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Bertindak Pindaan Akta Pertubuhan di ibu pejabat ABIM, Bang Nuar Brahim secara senyap-senyap pergi berjumpa dengan Tun Mahathir.

Selepas itu secara mengejut dia menyertai UMNO, terduduk sahabat-sahabat ABIM dikencingnya...


Taktik ini Bang Nuar Brahim praktikkan pula menjelang Pemilihan UMNO apabila dia menyatakan bahawa dia tidak akan mencabar Allahyarham Tun Ghafar Baba untuk jawatan no.2 dalam UMNO, sebagaimana dilaporkan dalam akhbar NST bertarikh 25 April 1993.

Tidak cukup sekali pada 20 Mei 1993 sekali lagi NST melaporkan Bang Nuar Ibrahim berkata "I do not go all out to take on Ghafar Baba...this i want to make clear. I serve the party and i will bow its decision and wisdom".

Dalam Berita Harian pula bertarikh 12 Jun 1993 "keputusannya untuk tidak mencabar Timbalan Presiden (Ghafar Baba) adalah muktamad. Apakah ada apa-apa yang berubah, tiada yang berubah, ini kenyataan yang sama dari dulu, tidak ada tukar. Saya dah katakan sebelum ini".

Selepas itu Tun Ghafar Baba menyifatkan "Anwar sebagai individu yang tidak mementingkan diri". Tetapi secara tiba-tiba Bang Nuar Brahim pusing 360 darjah dengan membuat pengumuman bahawa dia bersedia untuk menentang Tun Ghafar Baba.

Terduduk Allahyarham Tun Ghafar Baba dibuatnya....

Sekarang tidak mahu pertahankan kerusi Permatang Pauh?

Jangan mimpi dia tidak pertahankan kerusi Permatang Pauh, kerana saya percaya sebaik tiba sahaja PRU13, Bang Nuar Brahim akan kata "saya terpaksa pertahankan kerusi Permatang Pauh kerana kehendak pengundi di sana".

Hahaha...

Budak-budak Angkatan Anak Muda Keliru (AMK) bolehlah percaya...

Alamak dah panjang lebar pulak...

Maafkan saya, kerana secara tak sedar tertulis panjang lebar...

Hahaha...

Layan single terbaru yang dijangka menduduki carta top 10 radio keldaian.fm :5 comments:

flathijauputrajaya said...

mohon link kan http://flathijauputrajaya.blogspot.com dalam blog tuanodys

flathijauputrajaya said...

mohon link kan http://flathijauputrajaya.blogspot.com dalam blog tuan

Anonymous said...

apabila si bangang umporno kononnya nak buat catatan sejarah,habis harubiru dan fitnah saja hasilnya,,

Kadrie said...

Kreatif n menghiburkan, komen kt youtube nmpk puak-puak cai mesti kepanasan konon menghina ulamak la ape la. Bila dia menghina pemimpin kerajaan boleh pulak. Wa halalku harammu...

Aku Peduli Apa @ APA said...

Tksh bro Yus kerana sudi meletakan banner seminar anak gua.Salute..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...