BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Saturday, August 11, 2012

Iklan Sedih BERNAS : Pembangkang Dapat Job Kerajaan?



Sesiapa sahaja pasti tersentuh bila menonton iklan sempena Hari Raya Aidilfitri dari BERNAS, bukan hendak mempolitikkan semua isu.

Tetapi jika tidak diketengahkan semakin banyak pula orang-orang pembangkang menikmati peluang-peluang yang disediakan oleh kerajaan tapi dalam masa yang sama orang-orang ini jugalah yang kerap melemparkan tohmahan dan fitnah kepada kerajaan.

Terima satu emel yang mengatakan iklan Hari Raya keluaran BERNAS dihasilkan oleh budak pembangkang, pengirim emel mendakwa ianya berdasarkan bukti paparan skrin facebook yang ditulis oleh rakan kepada individu yang menghasilkan video tersebut :

KLIK IMEJ UNTUK BESARKAN

KLIK UNTUK BESARKAN
Pengirim yang bernama Tantawi Penipu menulis :
Walaupun nama aku tantawi penipu. kali ni aku tak nak tipu. cuba korang cek. betul ke dia yang buat video ni..?
Pembangkang dapat job kerajaan ke..?
Orang kerajaan buat apa..???

Jawapan dia orang kerajaan tidur bro!

Sebab itulah tabung kartunis pun dengarnya kartunis-kartunis yang selalu menghina kerajaan dapat kontraknya.

Kalau tulis satu-persatu pembangkang dapat job kerajaan ini sampai besok pun belum habis untuk saya  list down satu persatu.

4 comments:

Anonymous said...

yang bagi kontrak tu pn anti kerajaan tapi bekerja dengan kerajaan..musuh dalam selimut tu yang bahaya..tali barut komunis...

mki said...

Kalo dah dia layak apa salahnya. Duit tu duit rakyat..ko ke yang tentukan sapa layak sapa tak? Maknanya dia kerja untuk rakyat. Dah duit rakyat, tak kisah la sape yg rakyat nak utk buat video tu. Ko faham? Jgn jadi skeptikal like oh ini duit kerajaan..ko bukan kerajaan jgn ade sangkut paut pun...ko tentang kerajaan..ko tak layak dapat job. Padahal sokong bersih nakkan pilihanraya adil je pun. Ko kene pandai bezakan mana duit ko dan mana duit rakyat..itu hak dia sebagai warganegara Malaysia nak dapat job tu, hasil dari duit cukai orang ramai..ke ada law dlm Malaysia ni hasil dari duit rakyat kene bagi penyokong kerajaan je?

Anonymous said...

Geng2 umnoBN cuma tau produce cerita porno jer, tak sesuai dgn tema raya....hihi

Anonymous said...

Tersentuh hati bro...lantak la saper buat...tp best...harap xde la kejadian ni benar2 berlaku...sedihh....dr bjb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...