NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, April 11, 2014

SUARAM Rasuah Kakitangan Kerajaan, Apa Status Siasatan KDN?


Cerita mengenai pihak asing membiayai gerakan SUARAM bukan perkara baru, ia telah didedahkan sebelum ini oleh beberapa pihak yang pernah bersama gerakan tersebut seperti Gobalakrishnan, Lokman Adam dan Azwanddin Hamzah dari Jaringan Melayu Malaysia (JMM).

Malah JMM turut mendedahkan bahawa sejak 1998, sebanyak RM100 juta telah disalurkan oleh pihak asing kepada SUARAM menerusi IKD dan Malaysiakini. SUARAM dipercayai menjadi agen bagi PKR dalam usaha untuk menggulingkan kerajaan.

Selain itu SUARAM juga bertindak merasuah kakitangan kerajaan bagi mendapatkan dokumen-dokumen sulit yang boleh dijadikan bahan untuk memburuk-burukkan kerajaan.

Perkara ini pernah didedahkan Azwanddin pada tahun 2012 di mana JMM mempunyai bukti penglibatan 10 kakitangan kerajaan dengan SUARAM.Ekoran pendedahan tersebut, KDN ketika itu diterajui DS Hishammuddin Tun Hussein dikatakan memantau aktiviti SUARAM serta menyiasat dakwaan yang didedahkan oleh JMM.

Persoalannya apakah status siasatan tersebut, adakah ia diteruskan atau telah terhenti sebaik saja portfolio Kementerian Dalam Negeri bertukar menteri bertanggungjawab?


Pada siapa soalan ini harus diajukan.

Adakah KDN masih memantau aktiviti SUARAM atau ia sudah dihentikan?

Memandangkan DS Zahid Hamidi sibuk membantu sekelompok kaum cina DAP yang sebelum ini malu menjadi warganegara Malaysia sehingga bertindak mengoyakkan pasport Malaysia kita tangguhkan dulu persoalan berkaitan SUARAM.

Hahaha...

Arios...!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...