NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Tuesday, April 29, 2014

Kerajaan CAT Salah Guna Kuasa Dalam Projek Parking, Guan Eng Diminta Letak Jawatan!


Ketua Menteri Pulau Pinang, Guan Eng diminta meletak jawatan sehingga siasatan SPRM terhadap tuduhan salah guna kuasa dalam projek sistem parking selesai. 

Menurut Ramesh Rao, pada 25 April yang lalu aduan difailkan kepada SPRM membabitkan dua tuduhan iaitu menyalah guna kuasa selaku Ketua Menteri dalam projek sistem parking serta pencerobohan secara haram Bukit Relau.Dimaklumkan esok satu desakan besar-besaran agar Guan Eng meletakkan jawatan akan dilakukan oleh Pertubuhan Minda Sosial & Prihatin serta Kongres Melayu Pulau Pinang. 

Nampaknya kini, Guan Eng tidak lagi mengamalkan konsep Cekap, Akauntabiliti dan Telus (CAT) sebagaimana dihebohkan DAP ketika dulu. 

Ia terbukti melalui isu pembelian mercedes selain kegagalan Guan Eng menjelaskan mengenai wang kutipan 20 sen hasil 'jualan' beg plastik pada hari isnin iaitu Hari Tanpa Beg Plastik (HTBP) yang diperkenalkan DAP sejak 2010.

Kepada masyarakat Penang, esok baik hangpa pakat ramai-ramai kasi ajaq Guan Eng :

Arios...!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...