NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Sunday, April 13, 2014

Reformis Persoal Tian Chua & Sivarasa Mengenai Dana RM100 Juta Milik Parti?Sejak 2012 kita ketahui, SUARAM merupakan instrumen kepada badan Amerika iaitu National Endowment for Democracy (NED) dan National Democracy Institute (NDI) dalam melemahkan kerajaan atas nama hak asasi manusia.

Menjelang pemilihan PKR kedengaran rungutan daripada reformis yang mula mempersoalkan dana milik parti yang diterima oleh Tian Chua serta Sivarasa dari badan Amerika berjumlah RM100 juta.

Menurut otai-otai reformis, melalui dana yang diperolehi PKR berjaya menyogok Lajim Ukim supaya menyertai PKR dengan bayaran sebanyak RM20 juta selain membiayai gerakan kumpulan MNLF bagi menghuru-harakan Sabah sebelum PRU13.

Perkara ini didedahkan oleh blog - Mr. Kinabalu Boy


Malah khabarnya kumpulan reformis yang setia berjuang bersama Anwar Ibrahim berang selepas mengetahui bahawa baki wang tersebut tidak diserahkan kepada parti sebaliknya Tian Chua bertindak menyerahkan kepada SUARAM.

Mereka juga dikatakan merancang untuk mendesak Tian Chua dan Sivarasa memberi penjelasan sebelum pemilihan PKR. Ini kerana tindakan Tian Chua yang memasukkan dana tersebut ke dalam tabung SUARAM dianggap telah membelakangkan perjuangan parti tersebut. 
RM100 juta...?

Jika benar dana tersebut dibelanjakan untuk menyogok Lajim katakan sebanyak RM20 juta...

Membiayai kumpulan pemisah Filipina MNLF juga RM20 juta...

Rekayasa fitnah perbicaraan Scorpene di Perancis pun RM20 juta

Baki ada dalam RM40 juta...

Soalan buat totok-totok PKR berapa ramai kumpulan dan pejuang reformis bakal terbela jika Tian Chua serahkan RM40 juta kepada parti bukan kepada SUARAM...?

Mungkin reformis tidak perlu menangis lagi sebagaimana berlaku pada tahun 2009 ;

BACA SINI


Arioss...!

YY : Buat fitnah lebih kaya dari jual unta wow!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...