NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Saturday, April 5, 2014

@IsmailSabri60 Optimis Tingkatkan Pengeluaran Beras Petani Tempatan #DSIS


Tertarik melihat perubahan yang dilakukan oleh Menteri Pertanian & Industri Asas Tani, Dato' Sri Ismail Sabri sejak berpindah dari KPDNKK.

Antara perubahan yang dilakukan adalah menjadikan semua kakitangan sebagai satu satu keluarga besar, tiada vvip atau vip serta mengarahkan setiap program tidak perlu hiasan melampau bagi mengelakkan berlaku pembaziran seperti diucapkan dalam perhimpunan bulanan MOA minggu lepas.

Selain menyelesaikan isu tertangguh dengan negara-negara jiran berkaitan bidang pertanian dan perikanan, DS Ismail Sabri menerusi MOA optimis untuk meningkatkan pengeluaran beras negara bagi mengurangkan kebergantungan terhadap beras import.

Langkah ini bertujuan meningkatkan pengeluaran beras oleh petani tempatan sebanyak 100 peratus menjelang tahun 2020 kerana ketika ini hasil pengeluaran beras oleh petani tempatan hanya 70 peratus.

Petikan laporan Bernama :No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...