BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Tuesday, September 4, 2012

[KANTOI!] : Staff Sendiri Sahkan Dia 'Ceroboh' Bilik Anwar Ibrahim, Tapi UMNO Yang Salah?



Tempoh hari sebaik sahaja berita mengenai bas milik Anwar Ibrahim diserang, kita dihebohkan dengan satu lagi berita di mana bilik Anwar Ibrahim didakwa dipecah masuk oleh pihak tertentu, ekoran daripada insiden tersebut Ketua Angkatan Muda Keliru (AMK) Kelantan, mahu pihak yang bertanggungjawab dikenakan tindakan tegas.

Namun menurut maklumat daripada paparan emel yang dikirimkan kepada saya, tiada kejadian pecah masuk atau pencerobohan berlaku, jauh sekali cubaan mahu mencederakan Anwar Ibrahim sebagaimana digembar-gemburkan blog-blog pembangkang.

Sebaliknya bilik Anwar Ibrahim 'diceroboh' oleh orang PKR sendiri dengan bantuan pihak 'security' hotel tempat Anwar Ibrahim menginap. Malah individu tersebut menghantar emel kepada Anwar Ibrahim memohon maaf dan membuat penjelasan tentang perkara sebenar yang berlaku :

Sebelum meneliti paparan emel yang dikirim kepada saya , baca sekali lagi laporan akhbar pada hari kejadian :


Perghh... bang Nuar diancam siuttt, kesian bang Nuar kan?

Tetapi apakah yang sebenarnya berlaku, siapa yang 'menceroboh' bilik penginapan Anwar Ibrahim? Paparan emel yang dikirimkan kepada saya merupakan bukti kukuh dan mampu merungkai misteri di sebalik 'pencerobohan' yang berlaku :


Jadi nampaknya pihak Ketua AMK Kelantan perlu mendesak pihak berkuasa supaya Abdul Rahman Yusof dan 'security' hotel dikenakan tindakan tegas sebagaimana kenyataan media yang dikeluarkan :
"Kita cukup kesal dengan kejadian yang tidak bertanggungjawab ini dan berharap berkuasa mengambil tindakan tegas," - kata Azihan Che Seman kepada Sinar Harian
Kenapa Anwar Ibrahim atau Ketua AMK Kelantan Azihan sendiri tidak keluarkan kenyataan menerangkan perkara sebenar bagi memperbetulkan semula kenyataannya yang tersiar dalam Sinar Harian?

Sudah tentu Anwar Ibrahim melihat isu tersebut mampu membuatkan pengikutnya bimbang manakala rakyat yang lain berasa simpati kerana dirinya selalu berdepan dengan ancaman.

Melihat kejadian yang berlaku ke atas bilik penginapan Anwar Ibrahim, tidak mustahil juga bas yang dibaling batu dan cat merah merupakan kerja dalaman AMK sendiri.

Alahai.. totok-totok dan cai pembangkang hidup-hidup kena kencing!

Hahaha...!

YY : Bahasa mudah faham, sendiri ceroboh bilik, sendiri beli cat, sendiri siram. Tapi UMNO yang buat, UMNO yang salah!

13 comments:

Anonymous said...

tak mau siasat ke apa yg dijumpai dlm bilik tu? kot la terserempak dgn doll hahahaha

Anonymous said...

xpecaya dah aih kat blog ni,,,mcm mcm,,org yg buta mata hati ja ikot,,,blog ni xberguna pon

Anonymous said...

Main persepsi nk suruh rakyat nampak UMNO jahat, UMNO yg paksa dia liwat, UMNO baling cat, UMNO ceroboh bilik. Kalau dia pemimpin bertanggungjawab dia akan keluarkan kenyataan selepas staff sendiri bg keterangan kerana dia kata OK. Tapi jenis manusia busuk hati macam Anwar memang semua benda dia akan gunakan untuk jayakan cita-cita dia.

YY said...

Anon September 4, 2012 10:52 AM,

Pergilah tanya sendiri kpd yang hantar emel kat Anwar tu. Nak best lagi tanya security yg bukak bilik Nuar tu.

Hehehe, helo brother aku tak suruh ko masuk baca pun. hehehehe..

CIFUT said...

Anon 10:52.. so, what the hell u doing here! LOL!!

ANONYMOUS said...

Mungkin juga perkara ini SENGAJA dilakukan mengikut skrip yg telah disusun rapi, tapi orang yg bertanggungjawab tak sanggup menanggung dosa melihatkan perkara ini telah menjadi modal politik kotor boss sendiri. Mungkin?

Ada org sanggup berbohong, tapi tak sanggup bertahan lama krn rasa bersalah. Seni bohong fitnah tanpa rasa malu dan bersalah selama-lamanya ini hanya jadi milik mutlak boss PKR saja.

Oda Nobunaga said...

bodoh sape x percaya...nak tunggu kene liwat ngan anwar br nak percaya...

Harapan Esok said...

penyakit menyalahkan UMNO mcm sawan babi..
tak pembangkang lah klu tak salahkan UMNO..
tak sawan babilah kalau bukan PR..

Anonymous said...

boleh percaya ke bang non ni???

anti bohmau said...

Tuan YY,

memang dah jadi tabi'at buruk ketua umum ni duka menuduh semua perkara buruk yg menimpa dirinya ke atas dilakukan oleh umno!! dia yg phobia dgn umno sebaliknya menuduh umno phobia dgn dia? molo mya olang!!!

anon2 yg yg percaya dgn ketua mala'un ni boleh pegi tonggeng bontot ka dia..dia tentu gumbira yg amat sgt!!!

usin said...

Anonymous said...
xpecaya dah aih kat blog ni,,,mcm mcm,,org yg buta mata hati ja ikot,,,blog ni xberguna pon
September 4, 2012 10:52 AM
:::::::::::::::::::::::::::::
takut awk yg buta mata sbb dh tak boleh bezakan bukti yg ada dgn permainan persepsi anwar. pelik2 org pkr ni...

YY said...

Anti Bohmau,

Jgn la panggil tuan besor sgt tu, SOP yang diamalkan PKR memang mcm tu, sendiri buat tp tuduh UMNO. haha!

Usin,

Kalau tak pelik bkn PKR namanya bro, dari ketua umum smpai ke ahlinya semuanya pelik2. hehe...

Anonymous said...

Dulu riuh 1 malaya tuduh UMNO suntik dia dgn HIV, sampai la ni tak mampus2 lagi. Kuat betul antibodi dia. Saintis boleh ambil sampel darah dia buat kajian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...