NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, March 15, 2013

Diancam Orang Presiden PKR, Kandungan Laporan Polis SUPOL Zuraida Kamaruddin!


Parti Kian Rapuh (PKR) semakin hari semakin bercelaru, selepas menghantar satu surat kepada Presiden PAS supaya menasihati Presiden PKR Kak Wan berundur daripada jawatan yang disandang. Setiausaha Politik kepada Ahli Parlimen Ampang mengadu pula kepada polis kerana bimbang keselamatannya selepas diburu oleh orang-orang Kak Wan.

Antara kandungan laporan polis yang dibuat oleh Fareez adalah :
1. Saya seperti penama di atas dengan ini ingin membuat laporan polis kerana saya khuatir dengan keselamatan saya dan keluarga saya yang kini sedang terancam dan dalam bahaya. 
2. Semasa menginap di Hotel Sama-Sama KLIA, saya telah diberitahu oleh pihak hotel terdapat beberapa orang yang tidak dikenali cuba mencari maklumat mengenai bilik penginapan saya. Saya percaya bahawa kemungkinan mereka ini adalah dari kalangan penyokong atau orang suruhan Datin Seri Wan Azizah yang marah dengan saya. 
3. Saya yakin bahawa saya kini sedang diburu oleh para penyokong atau orang suruhan Wan Azizah, rentetan kesan daripada surat yang ditulis oleh saya kepada Tuan Guru Hadi Awang dan sisipan salinan kepada Tok Guru Nik Aziz serta YB Karpal Singh. 
4. Dalam kandungan surat tersebut, saya telah meminta jasa baik Tuan Guru Hadi untuk menasihati Wan Azizah agar sedia berundur kerana beliau tidak layak untuk memimpin parti dan hanya YB Azmin Ali yang layak. Jelas, surat saya tersebut telah menimbulkan kemarahan Wan Azizah terhadap saya.  
5. Saya juga percaya bahawa Wan Azizah juga berniat mahu menghancurkan karier politik saya dalam Keadilan atas faktor cemburunya terhadap hubungan rapat antara saya dan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Kini ada pihak yang mengganggu gugat keselamatan saya dan keluarga. 
6. Maka, saya memohon pertolongan dari pihak polis untuk memberi jaminan perlindungan dan keselamatan kepada saya dan keluarga dari pihak yang mahu mengecam saya.
Kita tidak perlu tanya kepada PKR, kerana jawapan yang akan diterima sudah pasti pihak yang akan dipersalahkan adalah UMNO, begitu juga jawapan yang diberikan oleh pembantu Kak Wan apabila saya bertanya tentang isu ini melalui laman twitter :
Mungkin mereka sudah disuntik dengan perkataan "salah umno, budaya umno", sehingga segala apa soalan yang saya ajukan jawapan yang diberikan sama. Seperti mana saya katakan sebelum ini saya bersetuju dengan Fareez agar Presiden PKR Kak Wan berundur daripada jawatannya [sini]

Walaupun terdapat desakan ahli bawahan agar Presiden mereka berundur sehingga ke hari ini tiada respon daripada Kak Wan. Sebaliknya Zuraida Kamaruddin pula yang tampil membuat penafian mengatakan bahawa Fareez bukan bekerja dengannya.

Hahaha...

Pembohong!

Saya pernah melihat kelibat Fareez mengekori Ahli Parlimen Ampang ini ke mana sahaja, tetapi selepas Fareez menulis surat memohon campur tangan Hadi Awang, tiba-tiba tampil menafikan Fareez bekerja dengannya.

Alahai...

Saya bersimpati dengan nasib Fareez, tetapi apakan daya, sudah itu yang dipilihnya. Sudah tahu Anwar Ibrahim itu adalah suami kepada Presiden parti yang disertainya, kenapa cuba-cuba menjalinkan hubungan intim dengan suami orang?

Hahaha... (tidak pasti sama ada ke ranjang atau pun tidak..haha)

Tidak mungkin ahli bawahan yang baru setahun jagung berpolitik, berani mendesak supaya Presiden malah individu yang bertanggungjawab menubuhkan (ADIL) pada tahun 1999 berundur tanpa ada dorongan daripada orang lama parti tersebut.

Persoalannya, siapa yang mendorong Fareez menulis surat tersebut?

Zuraida Kamaruddin atau Azmin Ali?

1 comment:

Anonymous said...

bangangnya apabila pecacai umno bn yang buat berita ni,,apakan daya,dihurungi oleh pecacai yang buta perut,itulah akibatnya,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...