BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Saturday, March 2, 2013

Ahli DAP Kurang Ajar! Gelar Anggota Terkorban 'Anjing' - Tahniah PAS - #Pray4VAT69


Tatkala majoriti rakyat Malaysia berasa sedih dengan insiden yang mengorbankan dua anggota VAT69 di Lahad Datu semalam, pembangkang terus-menerus berpolitik tanpa mempedulikan perasaan keluarga Allahyarham.

Jika semalam Tian Chua mengatakan apa yang berlaku di Lahad Datu adalah sandiwara UMNO untuk melengahkan PRU13. Pendek kata pembangkang di Malaysia memegang satu prinsip, apa yang berlaku di negara adalah konspirasi UMNO/BN.

Hari ini rakyat Malaysia sekali lagi terkilan dan marah dengan kejian yang dibuat oleh  lelaki cina bernama Jonathan Lim yang berasal dari Melaka dan menetap di Singapura.

Jonathan Lin menulis di ruangan komen laman Facebook :
"Padan muka menteri dalam negeri Hisham, nak pi hisap dulu si penggenas sulu itu, tak berani mengambil tindakan sewajarnya, akibatnya dua polis anjing umno mampus....kedaulatan malaysia tergadai sewenang-wenangnya oleh bn umno....baguslah, masih nak sokong lagi kerajaan dayus macam ini."
6 tahun PAS berbaik-baik dengan DAP, inilah hasil yang kita dapat lihat hari ini....

Kita wajar ucapkan tahniah di atas kejayaan orang-orang Melayu dalam pembangkang terutama sekali PAS kerana berjaya mendidik cina chauvanist menjadi semakin besar kepala!

Kalau dah babi tu tetap babi!

Takkan jadi kambing atau kuda!

Pendek kata babi tetap haram dan memang tak boleh bagi muka!



Al-fatihah buat pejuang bangsa dan negara...

Pencerobohan di #LahadDatu: mari kita dengar penjelasan dari rakyat sabah sendiri... 
Kwn2, allow me a moment of indulgence to clear the foul stench of stupidity amongst the malaysians. Kes kat LD is nothing new to us sabahans, in the 90s they abruptly came to the shore at Semporna and immediately bombed the police stations, and went amuck at the town.

They are smart people, some left at the sea naik dr kwsn bakau and lived 4 6 mth b4 start to mingle with locals and married them. The tausugs in LD now didn't came all at once, instead they came in batches, with inside helping frm their family at the village. 
Trust me they have been there at least 2 3 mth b4 the group bcomes complete, then they decide its time to wage war. Klu tak paham rules of engagement, jgnlah menunjuk pandai ckp bukan2 kata kerajaan lemau, ada hati nak banding dgn Bersih.

Polis kene masuk dulu sbb dorg trained as negotiators, tentera is the last resort as they will not spare anyone once commanded. They need time to ensure all the locals are out of the village and then cut their food and finance sources, hoping the tausugs will surrender. That is our rules of engagement. We are not barbaric stoic like the american soldiers.
Yg pandai ckp je kt media skrg ni cuba bg arahan btukar kt sbh ke swk, meraung bwk keturunan naik turun ofis merayu xnak dok sana, tp mulut mcm haram mengutuk semua yg tlibat kt LD kata klu dorg kt sana lama dah setel. Kene suntik kt spital pun pejam mata mengucap2, tgk darah pun pitam lagi nak g perang.

Those who went in and died today knew they might not come back alive, as that was their vow when inducted to the force. So please, belajar dr sejarah, nak blajar sejarah kene bnyk membaca, sbb tu org kita ramai jd mcm ni, mulut ngan otak tak sama frekuensi, bhs biadapnya bangang abadi. Fedup with their stupidity. Thank u for ur moment.

5 comments:

Anonymous said...

CELAKA PUNYA CINA BABI DAP!

Anonymous said...

Kita ada macam-macam jenis senjata yang kita boleh guna tanpa mendedahkan anggota pasukan keselamatan kepada bahaya, contoh:

1. Meriam kaliber 105mm dan 155mm boleh musnahkan penceroboh dari jauh.

2. Mortar berat dan pelancar roket MLRS yang boleh menghancurkan kedudukan mereka dalam masa yang singkat.

3. Jet Hawk, FA18, MIG29, SU30MKM yang boleh jatuhkan bom ke atas kedudukan mereka.

4. Kapal navy yang boleh buat tembakan sokongan dengan meriam dari laut, dan macamx benda lain lagi secara stand-off dan tidak membahayakan orang kita.

2 orang komando polis telah terkorban. Penceroboh ini telah dengan berulang kali mendakwa diri mereka sebagai Royal Sulu Army yang bertujuan untuk menuntut Sabah. Jelas ini adalah ancaman kepada territorial integrity dan kedaulatan negara dari luar - peranan yang sepatutnya menjadi tanggungjawab ATM.

Kerajaan tidak boleh nampak lemah dalam soal keselamatan macam ni. Lanun dari Sulu perlu diajar secukupnya. Kalau tidak mereka akan datang lagi.

Apapun semoga semuanya anggota keselamatan kita dipelihara Allah SWT.

Anonymous said...

Jonathan Lin's facebook https://www.facebook.com/jonathanlin1974?ref=ts&fref=ts

Anonymous said...

Jonathan Lin ni dah lama cancelled his FB account lepas dia ckp tak pakai otak, boleh gelar perwira negara yg gugur sebagai "anjing umno".

Btw dia punya YouTube channel masih active, bagi2 sikit dia komen2 anda so he knows that we haven't forgotten keceluparan dia http://www.youtube.com/user/JonathanLin1974

Anonymous said...

Jonathan Lin ni dah buka balik akaun Facebook dia. Hari tu dia cancel sekejap lepas ramai org cari dia, dah banyak laporan polis di buat, siap TV3 news pun dah keluar nama dia. Dia takut sekejap lepas celupar panggil anggota keselamatan yg gugur sebagai "dua anjing umno mampus".

Tengok2 dia dah online balik, bukan main lagi... https://www.facebook.com/jonathanlin1974

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...