NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, March 29, 2013

Pelampau Agama dan Kebenaran di Sebalik Peristiwa Memali


Peristiwa Memali merupakan modal setiap tahun para pemimpin PAS untuk memburuk-burukkan kerajaan BN kononnya bertindak kejam dengan sengaja membunuh Ustaz Ibrahim Libya dan para pengikutnya.

Walhal fakta sebenar di sebalik peristiwa hitam itu berpunca daripada golongan pemimpin PAS sendiri yang  menanam semangat 'jihad' ke atas pengikut mereka demi kepentingan politik. Fakta dan kebenaran peristiwa Memali ini dapat dibaca penuh melalui Kertas Putih :

 [http://library.perdana.org.my/Digital_Content/PLF/WHITE-PAPERS/1006335.pdf]

Tetapi fakta-fakta ini cuba disorok oleh parti PAS, sebaliknya mereka bermain dengan propaganda kononnya peristiwa berlaku kerana negara ini diperintah oleh pemimpin UMNO yang zalim. Dua video yang menyingkap sejarah Memali ini mungkin boleh membuka mata sesetengah pihak, terutama sekali golongan muda yang 'buta perut' kononnya kerajaan menzalimi 'ulamak'.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...