BLOG RASMI PPIM

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, September 17, 2012

#PRKampus : Setiap Kali Berhimpun, Balik-Balik Muka Yang Sama


Setiap kali demontrasi melibatkan pelajar mesti muka-muka yang sama terlibat, malah jumlah 'crowd' pun boleh dikatakan berkisarkan jumlah yang sama iaitu tidak lebih 500 orang walaupun Malaysiakini melaporkan jumlah mereka mencecah ribuan orang.

Tak kisah berapa puluh ribu Malaysiakini nak 'claim' tetapi kenapa wajah yang sama sahaja menjayakan perhimpunan yang dianjurkan mereka? Selain jumlah hadirin yang tidak bertambah, setiap kali berhimpun matlamat perhimpunan langsung tidak menjadi laungan mereka.

Berhimpun menuntut Pilihanraya kampus, tetapi melaungkan "Mampos Najib", "Tumbang BN" - Gerakkan yang dilakukan oleh mereka sebenarnya telah memalukan nama mahasiswa serta gerakkan mahasiswa yang pernah menjadi suara 'third force' dalam landskap politik negara sekitar 60-70 an.

Cuba kira jumlah pelajar pengikut pembangkang dalam gambar di bawah, saya kira sekitar 10,000 orang pelajar. Ada ke patut Malaysiakini kata 800 orang...

Kah..kah...kah...


Weih...

Otai-otai gerakkan mahasiswa cukup malulah korang bergerak kononnya bawa suara majoriti mahasiswa, tapi jumlah 'crowd'...

Alahai...

Adam Adli tidak kelihatan, mungkin masih trauma melihat jumlah 'crowd' yang hadir depan UPSI tempoh hari seramai 6 orang, budak-budak LMP pun dengarnya tak keluar sokong bos dorang..

Selamat Hari Malaysia ke-49 dan Tahniah Anwar Ibrahim kerana menjadi 'PM' sempena 16 September...

Hahaha...

Hanya orang gila yang percaya cakap Anwar Gila!

6 comments:

Anonymous said...

Itu bukan manusia tapi mayat hidup.
Kalau aku adda di sana ari tu aku lastik butuh sijantan sundal dan yang betina pula aku lastik puki jalang mereka.
Mayat tak tahu malu.
Mcm ni punya olang mau simpan ka.
buang sj dr U.
Mayat2 ni hanya bakal menjadi perosak negara.
ini spesis yang makbapak diaorang banggakan?
Malu!Malu!memalukan

Anonymous said...

.
..
...

Kalau dah enam orang datang...bawa belanja makan KFC la sebagai upah...guna duit Mak bapak sendiri...belanja orang...


.
..
...

Anonymous said...

aku rasa CGPA paling tinggi pun 3...
lepas tu melalak nak PTPTN free..
Kalau tak bayar guna je duit mak bapak..

Anonymous said...

dah CGPA setakat 2.0 ja, mana tau matlamat dengan cara. buat malu... hangpa nak ka pemimpin mahasiswa bodo macam ni..

Anonymous said...

Apa la diaorg nie...wat penat jer...kalau x suka jgn undi...nak berarak2...apa dpt...baik g belajar sungguh2..untung2 dpt jd PM malaysia...dr bjb

n9kini.com said...

DUN Pimpinan “Tokong” Akan Bubar Oktober Ini? Layari www.n9kini.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...