IKLAN BERBAYAR

N9 Kini

N9 Kini
One Stop News Portal

NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, November 21, 2012

[FAKTA vs AUTA] 10 Jenis Batu Paling Pelik di Dunia

Tahukah anda bahawa ketika zaman batu, ais batu kacang bukanlah menu utama manusia pada waktu itu dan batu lesung juga belum lagi tercipta. Bercerita pasal batu, jom kita lihat antara 10 batu yang dikategorikan sebagai pelik :

[10]
Batu Tergantung di dlm peristiwa Israk Mikraj 
terletak di Qubah As Sakhra, di Palestin

[9]
Balanced Rock, Garden of the Gods.
Colorado, Amerika Syarikat

[8]
Gibson Steps (12 Apostles), 
Great Ocean Road.


[7]
Ko Tapu Island, Thailand

[6]
Reed Flute Caves, Guangxi Province, China

[5]
Meteora, Greece

[4]
Sahara Desert, Tassili N’Ajjer, Algeria

[3]
Giant’s Causeway, Ireland

[2]
Painted Cliffs, Tasmania

[1]
Batu asas Projek Lebuhraya Rakyat yang ditandatangani oleh Nik Aziz.
Terletak di negeri Kelantan.


Memang pelik kerana selepas dihias cantik-cantik untuk majlis pecah tanah 
Lebuhraya Rakyat, batu ini ditinggalkan begitu sahaja...

KAH...KAH...KAH!

8 comments:

Anonymous said...

Memang pelik batu asas tu....bila nak siap agaknya lebuhraya rakyat ni...? Wakakakakaka...

Anonymous said...

Double Y! Lawak pagi eh!

Anonymous said...

Batu asas ni kalau lelong mest laku, gambar nangis pown ada org nk inikn pula siap sign

YY said...

Hahaha... khas utk pengikut PAS yang kepala batu. :)

Reverse Gear said...

cepat buat kubah, cover "batu sakti" tu! mana tau nanti dia terbang & hilang ntah kemana.. "qaramah" Nik Aziz la katakan!

Anonymous said...

Kera jaan BATU ASAS...bole masok world guinness book of record...pentadbiran paling banyak batu asas....

celako celako celako..

Anonymous said...

ada lagi satu..batu asas untuk pembinaan jambatan kat kelantan.lagi lama.boleh panggil unesco datang sebab dah dekat sama taraf dgn batu bersurat

Anonymous said...

batu tuu elok dijadikan tempat cium cium untuk penganut2 PAS ala ala hajarul aswad gitu. mesti dapat sambutan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

University News Capital

University News Capital
Words Of The Young Minds

BNBBC

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors

Kelab Penyokong Siber The Red Warriors
Klik Untuk Ketahui Berita Terkini Pasukan The Red Warriors

BUTIK JUNIOR RED WARRIORS

BUTIK JUNIOR RED WARRIORS
Pembekal Barangan Original Pasukan Kelantan The Red Warriors

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...