NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Thursday, June 28, 2012

#SaveKelantan : "Billboard Kito Bino Dulu, Projek Tu Kemudian Pun Takpo" - Nik Aziz

'Kelantan Darul-Billboard'...

Tahun 2008 PAS begitu bangga mengumumkan bahawa negeri tersebut akan menjadi pengeluar utama penghasilan pokok depu di dunia. Billboard mengenai Kelantan Koridor Depu dipacak di segenap jalan-jalan utama di sekitar Kelantan. Kononnya ianya mampu memberi sumbangan ekonomi kepada rakyat Kelantan.

Tetapi ekonomi rakyat tidak bertambah dan yang paling menyedihkan ladang depu pun masih tidak kelihatan. Sehingga rakyat Kelantan sendiri mempersoalkan di mana lokasi ladang depu yang diwar-war PAS dahulu.Kini mereka modus operandi yang sama dalam projek 'Lebuhraya Rakyat' - umum projek dengan meletakkan batu asas bagi mengaburi mata rakyat. Selepas itu billboard dipacak di jalan-jalan utama. 


Billboard 'Lebuhraya Rakyat' banyak kelihatan di jalan-jalan sekitar Kelantan. Antaranya jalan Pasir Mas-Salor, Kuala Krai, Gua Musang dan beberapa jalan lain.
Persoalannya bilakah agaknya 'Lebuhraya Rakyat' bernilai RM1.8 billion ini mampu disiapkan supaya ianya dapat dimanfaatkan oleh rakyat Kelantan?

Jika projek Koridor Depu yang diumumkan tahun 2008 pun sehingga kini gagal disiapkan, adakah rakyat Kelantan yakin bahawa 'Lebuhraya Rakyat' ini boleh disiapkan?


YY : Padey doh keno tipu dengan PAS weih!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...