NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Tuesday, June 26, 2012

Aksi Ahli Majlis Penasihat Akademi DBP Untuk Tontonan Ketua Pengarah DBP & SUPOL Menteri Pelajaran
Sambungan kisah Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) yang disiarkan sebelum ini - Rujuk [SINI] dan [SINI]

Foto di atas dikirimkan oleh seseorang melalui laman facebook. Tiada nota yang ditinggalkan, tetapi meneliti tulisan yang tertera di bawah foto. Jelas foto ini dirakam sekitar tahun lepas ketika Bersih 2.0 menjadi pujaan penjilat tegar Ambiga!

Individu dalam foto di atas adalah Puan Ainon Mohammed Ahli Majlis Penasihat Akademi DBP yang baru dilantik oleh Ketua Pengarah DBP tanpa merujuk kepada Pejabat Menteri.

Jom kita tengok orang 'warak-warak' bersembang mengenai perjuangan Rasulullah S.A.W :Melihat 'posing' serta komen di laman facebook milik Puan Ainon Mohammed sebelum beliau dilantik sebagai Ahli Majlis Akademi DBP jelas menggambarkan betapa taksubnya beliau terhadap pembangkang.

Nampaknya Dr. Awang Sariyan perlu tambah 'power' kaca mata yang digunakan sekarang, maklumlah beliau tak tahu serta tak nampak 'bulan' mengambang dalam jabatan yang diketuai olehnya sendiri.

Ketua Pengarah DBP Naif!

Dr. Awang Sariyan - Ketua Pengarah DBP
Ketua Pengarah DBP Dr. Awang Sariyan melantik individu memegang jawatan strategik tanpa merujuk kepada pejabat Menteri jelas menggambarkan Dr. Awang Sariyan seorang yang naif.

Beliau terlalu naif sehingga gagal mengambil kira sensitiviti politik sebelum melantik Puan Ainon Mohammed sebagai Ahli Majlis Penasihat DBP yang bertanggungjawab dalam menjaga akademi, menjaga anak muda dan menjaga modul latihan-latihan.Lembaga Pengelola juga naif kerana gagal menyiasat hal sebegini sehingga ada pihak mengambil peluang menyebarkan sentimen membenci kerajaan di dalam DBP.

Jadi...

Pihak SUPOL Menteri Pelajaran dan Pegawai Menteri Pelajaran, jangan jadi naif sehingga takut menyiasat dan mengenakan tindakan ke atas mereka ini!

2 comments:

Anonymous said...

Yang merosakan UMNO adalah musuh dalam selimut. Pak Menteri masih tak ambil kisah, Musuh UMNO banyak dalam jabatan kerajaan......tapi PAK Menteri masih tidur...!!!!!

eXception said...

Ni bukan naif... Tapi BAHALOL!! Tak mau dengar ckp org bawah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...