NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Sunday, February 5, 2012

PERKASA : NGO Melayu Yang Menyusahkan Parti Melayu?


Membaca jawapan balas Setiausaha Agung dan Ketua Wira Perkasa berhubung isu 'ANGPAU PUTIH' memperlihatkan kepada kita betapa bengongnya pucuk pimpinan PERKASA dalam menyelesaikan satu masalah kecil yang sengaja dimainkan oleh portal malaysiakini.

Hello bro...

Ingat peristiwa 'CIUM KERIS' oleh Datuk Seri Hishammudin Tun Hussein yang pada waktu itu beliau memegang jawatan Ketua Pemuda UMNO?

Datuk Seri Hishammudin Tun Hussein dengan rendah diri memohon maaf kerana tidak mahu isu 'CIUM KERIS' berlarutan, ekoran tindakan beliau memohon maaf sehingga kini beliau dilabelkan dengan nama samaran 'KERISMUDIN'.

Kenapa agaknya Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein memohon maaf pada waktu itu, walhal tindakan itu telah mencetuskan kemarahan orang Melayu sendiri?

Ianya kerana beliau sedar pada waktu itu ada pihak cuba mewujudkan persepsi kononnya aksi 'CIUM KERIS' bertujuan untuk menakut-nakutkan kaum bukan Melayu.

Kini cara yang sama juga digunakan, 'ANGPAU PUTIH' dijadikan isu untuk mewujudkan persepsi bahawa NGO Melayu ini tidak sensitif terhadap perasaan kaum cina.

Jika pucuk pimpinan PERKASA bijak menjawab isu ini, ianya mampu diselesaikan dengan satu ungkapan iaitu MAAF.

Sukarkah ungkapan MAAF diluahkan dari mulut pucuk pimpinan PERKASA iaitu Presidennya Datuk Ibrahim Ali?

PERKASA begitu ego untuk memohon maaf, sebaliknya meletakkan kesalahan yang mereka lakukan ke atas BN dan Perdana Menteri Najib Tun Razak.

Jika beginilah gaya perjuangan yang dibawa oleh PERKASA, tidak keterlaluan saya katakan PERKASA kini adalah LIABILITI kepada sebuah parti Melayu iaitu UMNO.

Inilah berlaku bila ada individu mahu popular semalam Setiausaha Agungnya, hari ini Ketua Wiranya pula tampil dengan kenyataan DANGKAL serta NAIF!

Jangan lupa baca dua HERO MELAYU sebenar balun PERKASA [KLIK SINI] dan [SINI]

YY : 'PANGLIMA MELAYU' kena main dengan Malaysiakini...?

2 comments:

MELAYU KULAI said...

Blog tuan yang hebat ini telah saya pautkan.
Mohon tuan pautkan blog saya juga. Tq.
http://www.melayukulai.info/

Anonymous said...

habis orang disalahkan sbb angpau putih. rasa hebat daftar perkasa jd parti politik. meh lawan umno irwan fahmi oi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...