NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, February 8, 2012

#AmanKampus : Pentas Anak Muda di Melaka - Badariah Ikon Mahasiswi

Saudari Badriah - wakil Aman Kampus
Bertempat di Rumah Media Melaka, Kelab Chedet bersama ASPIRASI dan GPMS menganjurkan PENTAS ANAK MUDA dalam siri Jelajah Aman Kampus.

Badariah, wakil Aman Kampus membicarakan peranan Belia & Mahasiswa kepada masyarakat. Antara tanggungjawab mahasiswa adalah turun padang untuk mempromosikan pendidikan sepanjang hayat kepada golongan yang lebih muda.

Beliau sarankan Mahasiswa supaya menjadi ikon kepada masyarakat terutamanya adik-adik yang masih bersekolah. Bantu mereka dengan menyalurkan maklumat supaya mereka boleh merancang masa depan yang lebih baik.

Saudara Saufi - YDP GPMS UteM
Exco Kelab Chedet berbicara mengenai Dinar Emas

Sudah dua hari berlangsungnya Kembara Aman Kampus dan hari ini merupakan hari ke-3. Apa yang menarik mengenai Kembara Aman Kampus adalah para mahasiswa yang mengikuti kembara 14 hari ini tidak mengetahui apakah aktiviti yang akan mereka lakukan keesokkan harinya.

Pihak urusetia tidak memaklumkan setiap aktiviti yang bakal dilakukan sebaliknya para mahasiswa yang terlibat hanya mengetahui aktiviti mereka hanya beberapa jam sebelum aktiviti tersebut dijalankan.

Video dua hari Kembara Aman Kampus akan dimuat-naik pada jam 8.00 pagi di blog 1-PELURU - IKUTI LAPORAN DI BLOG-BLOG LAIN YANG TURUT MEMBUAT LIPUTAN KEMBARA AMAN KAMPUS :


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...