NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, January 11, 2012

#901 : Kenyataan Media Menteri Dalam Negeri @HishammuddinH20


KENYATAAN MEDIA

YB DATO’ SERI HISHAMMUDDIN TUN HUSSEIN

MENTERI DALAM NEGERI

Selasa, 10 Januari 2012
Saya ingin mengucapkan tahniah dan syabas kepada seluruh anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang secara keseluruhannya telah berjaya mengawal keselamatan dan ketenteraman awam pada perhimpunan di sekitar kawasan mahkamah, semalam. 
Komitmen dan kerja kuat seluruh anggota sejak beberapa hari lalu dalam membuat persiapan serta bertugas 24 jam jelas telah memberikan hasil yang memuaskan. Pendekatan kita di bawah semangat akta perhimpunan baru juga telah menampakkan hasil di mana anggota kita amat memahami dan berjaya melaksanakan Standard Operation Procedure (SOP) mengikut pendekatan baru ini. 
Dalam pada PDRM bersikap terbuka membenarkan perhimpunan ini dilakukan secara aman, mengikut semangat Akta Perhimpunan Aman 2011, pihak polis tetap bersikap tegas dan sentiasa mengutamakan keselamatan rakyat serta ketenteraman awam ketika menjalankan tugas semalam. 
Walaupun berlaku letupan tiga bom semalam, namun anggota polis kita telah mampu mengawal keadaan dengan baik. Insiden ini masih dalam siasatan dan saya sendiri sedang memantau siasatan tersebut.

Saya meminta agar orang ramai sentiasa bertenang dan tidak melakukan sebarang spekulasi berhubung kejadian ini.

Sekian.

Artikel sebelum : Kejayaan PDRM Mengawal Perhimpunan 901 - Bukti Kebijaksanaan Hishammuddin Tun Hussein  

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...