NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Friday, January 13, 2012

"Ulamak Mude, Ni la Ulamak Gile" - Maki & Fitnah Dakwah Bawaan Ustaz Azhar Idrus?Tidak pernah saya mengkritik Ustaz Azhar Idrus yang dikatakan mempunyai begitu ramai pengikut di Malaysia ini, kata orang Ustaz Azhar Idrus ini mempunyai ramai peminat fanatik dari kalangan orang muda.

Ustaz Azhar Idrus dikatakan berbakat bermain gitar, menyanyi, naik motor besar pendek kata beliau memang 'cool' walaupun bergelar seorang Ustaz.

Tapi rupanya beliau ada kelebihan lain, iaitu berbakat dalam memaki-hamun individu lain dalam majlis ceramahnya.

Bila mendengar serta meneliti setiap tutur katanya setiap kali berceramah, saya berani katakan bahawa Ustaz Azhar Idrus manusia jenis 'mulut jahat'.

Mungkin ada yang marah bila saya katakan Ustaz Azhar Idrus seorang ustaz yang 'bermulut jahat'.

Lihat sahaja video di atas dan dengar di minit 3:44

Ulamak Muda digelar ulamak gila, ulamak menyertai parti sekular, ulamak sesat dan tuduhan paling serius Ulamak Muda yang menyertai parti "Dulu, Kini dan Selamanya..." (UMNO la tu apa lagi) memperolehi RM15,000 sebulan.

Bukankah menyebarkan berita tanpa bukti merupakan satu fitnah?

Soal keduanya adalah boleh sesiapa nyatakan kepada saya dari kalangan para 25 Rasul yang wajib kita percaya, yang mana berdakwah menggunakan bahawa kesat serta memburuk-burukkan individu lain?

Tunjuk sikit hadis Rasullullah S.A.W yang menjelaskan bahawa menggunakan perkataan kesat boleh setiap kali berdakwah, ada ke?

Kita bandingkan pula tutur kata Ustaz Fathul Bari yang digelar 'Ulamak muda gila bergelumang dalam lobang najis' yang dikatakan mendapat bayaran RM15,000 sebulan untuk menjadi boneka oleh Ustaz Azhar Idrus...Hujah siapa lebih 'smart' di kalangan kita orang muda...?

Hujah siapa lebih sopan...?

Adakah 'Ulamak Muda Gila' yang bernama Ustaz Fathul Bari menyerang BALAS Ustaz Azhar Idrus dengan cara yang kasar sebagaimana digunakan oleh Ustaz Azhar Idrus yang dikatakan 'ikon' ulamak moden?

Tanya lagi sekali daripada 25 Rasul yang wajib kita percaya, Rasul yang mana menggunakan bahasa kasar dalam menyampaikan dakwah?

Maaflah tanya sebab saya 'jahil', maklumlah sokong parti bergelumang najis... hehehe

6 comments:

Anonymous said...

memang UMNO sekular pun...15k tu x pasti..

Anonymous said...

kalau umno dikatakan sekular, tok2 ustaz pas yg kawan dgn dap di bawah satu perjuangan x sekular ker? dr segi akhlak, islam x pernah ajar umatnya maki hamun og lain.

Yuseri Yusoff said...

Anonymous January 13, 2012 5:40 PM :

Sertakan la sekali hadis yg mengatakan guna bahasa kesat mmg digunakan oleh Nabi2 dulu, takde ke?Anonymous January 13, 2012 6:04 PM :

'Agama' PAS jer ajar maki orang lain ni. hehehe

Melayu Raya said...

Tu ikut cara tok2 guru PAS la,kalu cik gu kencing berdiri,anak murid kencing sambil berlarila ..apa nak heran ,bro.Maki hamun dlm PAS tu halal terutama maki UMNO tapi berdosa kalu maki DAP!!!!Kecutttt.

Sudir said...

Anonymous January 13, 2012 6:04 PM :

UMNO SEKULAR PAS SEKsnganULAR GAKNYA

Anonymous said...

berkawan dgn org kafir sekular?? betul ke?

Memaki hamun tu mmg x baik...septtnya berhikmah..

Jgn bercakap ttng dalil jika kita tidak layak..

Menegur UMNO tentang knp x laksana hukum2 islam itu wajib, menegur DAP ttngnya itu bodoh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...