NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Thursday, August 22, 2013

[VIDEO] : Putrajaya Pertahan Kalimah Allah, Umat Islam Selawat di Depan Istana KehakimanSejak awal pagi Putrajaya mula dibanjiri oleh umat Islam dari seluruh pelusuk negeri bagi mengikuti pendengaran Notis Permohonan Titular Roman Catholic Archbishop of Kuala Lumpur (The Church).

Selain berkumpul bagi mengetahui pendengaran notis batal rayuan oleh pihak gereja terhadap rayuan Kementerian Dalam Negeri, Kerajaan Malaysia, Majlis- Majlis Agama Islam Negeri serta MACMA - perhimpunan yang diadakan bertujuan menyatakan sokongan moral kepada peguam-peguam Islam.

Hari ini merupakan hari penentu terhadap polemik isu kalimah Allah, jika mahkamah rayuan yang mendengar notis tersebut membatalkan rayuan umat Islam, secara automatik rayuan penuh umat Islam yang dibuat pada 10 September gugur.

Manakala keputusan mahkamah terhadap kes kalimah Allah pada 29 Disember 2009 yang membenarkan pihak gereja bebas menggunakan kalimah Allah berkuatkuasa semula!

Sama-sama doakan agar keputusan mahkamah tidak memihak kepada mereka.

1 comment:

Anonymous said...

macam tak dak muka penyokong PAS...takut kat LGE ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...