NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Saturday, April 4, 2015

PPIM Pupuk Kesedaran Perjuangan Kepada Anak Muda


Petang tadi saya berkesempatan menyertai program Memupuk Kesedaran Perjuangan Anak Muda anjuran Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) yang diadakan di Villa Puteri Kondominium, Jalan Syed Putra.

Program yang diadakan bagi memberi kesedaran kepada anak muda mengenai kepentingan perjuangan mempertahankan agama, bangsa dan negara.

Menurut Ketua Aktivis PPIM, Dato Nadzim Johan, program Memupuk Kesedaran Perjuangan Anak Muda tercetus selepas beliau menyertai 10 siri Ops Bah bersama agensi penguatkuasa sebelum ini. 

Sepanjang mengikuti operasi tersebut, menurut Dato Nadzim Johan beliau bertemu ramai anak muda berbangsa Melayu yang terjebak dalam penagihan dadah, maksiat, perjudian serta aktiviti jenayah keganasan.

Justeru, program siang tadi sebagai permulaan untuk PPIM dalam usaha untuk mendekati golongan muda.

Secara peribadi saya berpendapat, program yang dianjurkan PPIM siang tadi dapat memberi kesedaran kepada anak muda tentang kepentingan sebuah perjuangan mempertahankan martabat agama, bangsa dan negara.

Selain itu, program yang turut disertai oleh 200 anak muda dari pelbagai latar belakang siang tadi turut berjaya membuka minda anak muda tentang nasib bangsa hari ini.

Foto sekitar program :
YY : Kalau kita orang muda tidak pertahankan agama, bangsa dan negara sendiri, kepada siapa kita mahu berharap...?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal