NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Thursday, October 16, 2014

#SwitchOff14 : Jurey Latiff Rosli 'Jual' Warga Kerja Industri TV Untuk Agenda Peribadi?


Jurey Latiff Rosli bukan satu nama yang asing di kalangan penerbit serta mereka yang terlibat dengan industri televisyen di Malaysia. 

Bermodalkan jawatan sebagai presiden serta pengerusi (lantikan sendiri) di dalam beberapa badan membabitkan industri televisyen seperti Gabungan Karyawan Filem Malaysia (GAFIM), Persatuan Penerbit Televisyen Malaysia (PTVM), Creative Content Industry Guild (CCIG) Malaysia.

Sebut pasal saudara Jurey Latiff, antara kontroversi melibatkan dia adalah kes saman TV3 berjumlah RM10 juta sekitar 1998 ditolak oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada Julai 2013 selepas hakim mendapati rancangan Melodi tidak memfitnah.

Tetapi sebagai pembuka bicara saya bukan mahu menceritakan perihal Jurey dengan TV3 sebaliknya saya ingin mendedahkan serta membongkar rancangan perhimpunan Switch Off 14 - Rancangan Tergendala yang didalangi oleh Jurey Latiff.


Switch Off 14 - Rancangan Tergendala merupakan piket yang dirancang Jurey - jika diteliti matlamat serta 11 tuntutan yang dibuat Jurey berjaya menutup matlamat sebenar beliau.

Hahaha...

Kononnya supaya industri TV di Malaysia lebih efisyen, efektif, adil selain mahu menyelesaikan segala isu yang merantai industri TV sejak 20 tahun yang lalu. Switch Off 14 juga digerakkan bertujuan menyampaikan suara industri secara diplomasi.

Sejak bila piket atau perhimpunan dianggap sebagai langkah diplomasi?

Apakah Jurey Latiff seorang produser yang teraniaya sejak 20 tahun yang lalu?

Adakah Jurey Latiff berjaya menjalankan tanggungjawab dia sebagai Presiden GAFIM walaupun kerajaan memperuntukkan berjuta kepada gabungan yang diterajui olehnya?

Beberapa pembongkaran akan dilakukan selepas ini bertujuan untuk membuktikan siapakah Jurey Latiff selain mendedakah matlamat sebenar Jurey Latiff perhimpunan di sebalik Switch Off 14.

Kepada penggiat industri TV di Malaysia, jangan betulkan broadband anda kerana blog ini akan membongkar satu persatu berserta dengan bukti.

Bersambung...

Jeng...jeng...jeng!
3 comments:

damansara said...

Rasanya lebih bermanfaat jika penulis menilai secara objektif isu SwitchOff daripada membicarakan peribadi Jurey

Dengan itu, penulis dapat membantu secara kritikal dari dilihat sebagai beremosi

Anonymous said...

Setuju pandangan Freddie-Karyawan.

Anonymous said...

eee takutnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal