NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, August 24, 2015

PEMILIK PASAR RAYA HALAL METAMORF BERNILAI RM2.5 JUTA DIARAH PINDAH LIMA HARI NOTIS?


[VIDEO] : Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan bertemu pemilik pasar raya Metamorf yang diberi notis lima hari oleh...
Posted by Buletin Usahawan Melayu on Monday, 24 August 2015
Tanah Melayu, Ketuanan Cina..?

Mungkin itulah ungkapan yang sesuai bagi menggambarkan keadaan yang berlaku di Malaysia ketika ini.

Walaupun telah 57 tahun Merdeka dan diperintah oleh pemimpin berbangsa Melayu, kita melihat orang Melayu dilayan seperti kelas kedua di negara sendiri.

Lihat saja kes yang dialami oleh Puan Nazilah yang diarah berpindah selepas diberikan lima hari notis oleh Pejabat Tanah dan Galian, Wilayah Persekutuan.

Bagi saya, jika tanah yang diduduki adalah berstatus tanah TOL sekalipun apakah tiada budi bicara untuk melanjutkan tempoh supaya pemilik bersedia mengosongkan barangan dalam pasar raya tersebut?

Jika kita ditempat Puan Nazilah, apakah kita mampu mengosongkan barangan dalam gambar di bawah dalam masa lima hari?

Oh..

Sekarang tempoh mengosongkan premis telah tamat, mungkin esok atau lusa pasar raya milik usahawan Islam pula disondol seperti berlaku di Pulau Pinang hari ini.

Susah ke Pejabat Tanah dan Galian mahu memberi lanjutan tempoh supaya mereka sempat mencari lokasi baru untuk meletakkan segala barangan milik pasar raya mereka?

Selebihnya rujuk klik : BULETIN USAHAWAN MELAYU No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BNBBC

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

Dari Kampus

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal