NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Monday, March 10, 2014

#PRKKajang : Antara Air Mata Wan Azizah atau Kebolehan @ChewMeiFun 'Chomey Fun'


Wan Azizah diumumkan sebagai calon PKR bagi Pilihan Raya Kecil N25 Kajang menggantikan Anwar Ibrahim yang hilang kelayakkan bertanding setelah dijatuhkan hukuman penjara lima tahun oleh mahkamah rayuan kerana bersalah meliwat Saiful Bukhari Azlan.

Wan Azizah...?

Pengundi Kajang harus tahu Wan Azizah hanyalah seorang isteri yang begitu taat dengan suaminya, dia bukan seorang wanita yang berkebolehan sebagai pemimpin.

Menjadi ahli politik atas desakan untuk memperjuangkan suaminya yang dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri, disabitkan atas kesalahan rasuah dan dipenjarakan.


Bermula dengan membentuk KeADILan Nasional (KeADILan) pada 4 April 1999 dan memenangi kerusi Permatang Pauh menewaskan calon BN Datuk Ibrahim Saad dalam PRU ke 10.

Mempertahankan kerusi Permatang Pauh dalam tiga PRU dengan hanya bermodalkan air mata, gambar mata lebam dan kisah Anwar Ibrahim dizalimi sewaktu disoal siasat.

Tiada apa kepentingan rakyat yang diperjuangkan oleh Wan Azizah sepanjang menjadi Ahli Parlimen Permatang Pauh.

Melepaskan jawatan sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh pada Julai 2008 ketika Anwar Ibrahim sekali lagi berdepan tuduhan meliwat Saiful Bukhari.


Kini sekali lagi Wan Azizah dicalonkan oleh PKR, walaupun sebelum ini dia dengan sengaja bertindak melepaskan amanah rakyat terhadapnya.

Pengundi Kajang tidak perlu mengambil risiko memilih Wan Azizah.

Kerana selepas ini jika ditakdirkan Mahkamah Persekutuan menerima rayuan Anwar Ibrahim menolak keputusan dan hukuman Mahkamah Rayuan.

Wan Azizah mungkin melepaskan jawatan sebagai wakil rakyat bagi memberi laluan kepada Anwar Ibrahim.Mana satu pilihan pengundi Kajang antara air mata dan kisah sedih Wan Azizah atau kemampuan Chomey Fun?

Arioss...!

2 comments:

Anonymous said...

Azizah hanyalah digunakan oleh Anwar sebagai 'pelapik tiang' sahaja kalau mengikut cakap orang-orang tua.
Sedih kerana begitu mudah dipermainkan oleh suami sendiri. Siters in Islam patut ambil berat mengenai kes penderaan ini!

anti-LGBT & Dajjal said...

Aku cukup kesian kat rakyat Marhean Kajang kerana disebabkan ketaksuban pengundi PR yang dah termakan nasi kankang Anwar Ad-Dajjal tu, mereka akan memangkah calon Drama Queen Jijah. Umum mengatahui bahawa Jijah ni hanyalah pemanas kerusi DUN Kajang kerana jika Anwar Ad-Dajal terlepas nanti, samada dari hukuman atau Resort Bamboo River nanti maka Jijah Drama Queen akan umum untuk lepaskan kerusi ADUN Kajang untuk membolehkan PRK dibuat untuk suami peliwat dia - Anwar Ad-Dajjal. Maka yang akan menjadi mangsanya nanti ialah keseluruhan pengundi Kajang, dimana mereka semua berjaya diLIWAT kao-kao oleh sepasang suami-isteri Ad-Dajjal ini. Diharapkan pengundi tegar PR tu dapat dikejutkan dari ke loloqan depa meratah nasi kankang Anwar Ad-Dajal dan menyokong calun yang berwibawa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...