NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, January 30, 2013

Husam Musa Akui Minyak Berada di Perairan Vietnam Pada Tahun 1992 - #TukarKelantanHahaha...

Keratan akhbar di atas bukan dari Utusan Melayu, bukan juga dari Berita Harian jauh sekali Harian Metro.

Tetapi ia adalah keratan akhbar Harakah bertarikh 28 Ogos 1992 yang ditulis oleh Husam Musa.

Apa yang ditulis dalam artikel di atas?

Katanya minyak ditemui di pantai Kelantan, tetapi blok PM3 berada 103 km di tengah laut. Kawasan itu adalah kawasan yang terlibat dengan tuntutan bertindih VIETNAM.

Hasil daripada perundingan KERAJAAN MALAYSIA dan VIETNAM maka wujudlah persefahaman pertukaran SURAT CARA antara dua negara dan kawasan itu dinamakan CAA (Commercial Arangement Area).

Bukankah itu bermaksud Husam Musa memperakui bahawa minyak tersebut berada di perairan negara lain dan bukannya perairan Kelantan?

Hahaha...

Jadi tak hairanlah jika Dato Husam Musa berkata akan berusaha gali sendiri mengeluarkan minyak yang ditemui di Kota Bharu tempoh hari.


Hahaha...

Nok suko weii luk!

Mat Jek kato di blog Tukar-Kelate :

Tajuk Harakah "Minyak Ditemui Di Pantai Kelantan" bertarikh 28 Ogos 1992 ini adalah tulisan Husam Musa sendiri. Katanya minyak ditemui di pantai Kelantan tetapi Blok PM 3 berada 103 km di tengah laut. Kawasan itu adalah kawasan yang terlibat dengan tuntutan bertindih VIETNAM. 
Hasil daripada perundingan KERAJAAN MALAYSIA dan VIETNAM maka wujudlah persefahaman pertukaran SURATCARA antara dua negara dan kawasan itu dinamakan CAA (Commercial Arangement Area). 
Jadi apa LOCUS STANDI KELANTAN untuk tuntut minyak yang didapati disini? Minyak bukan sahaja ditemui di luar perairan Kelantan malah ia juga di luar Wilayah Malaysia dan berada di ZON EKONOMI EKSLUSIF MALAYSIA... HOK MUDAH NI PON BULIH DIA GUNA UNTUK JAJA SENTIMEN ROYALTI...... Beratt laaa gini gakkk wehh!!


1 comment:

Anonymous said...

Husam Musa ni mmg pakar penyedap hati pengundi parti dia dan juga pakar canang semua mimpi indah kat Kelantan, tapi haram tak buat pun..setakat projek cacak batu asas bolehlah..
Zaman sembang saja2 dah berlalu YB Husam oii...
Rakyat nak tgk bukti. Berhasil ke tidak? Betul ker Bohong??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...