NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, April 10, 2013

[VIDEO] : "Bila Nok Buat Hok Baru, Tunggu Kak Na Jadi YB?" - Rintihan Peniaga Pasar Pasir Mas #TukarKelantan #GE13


"Sesungguhnya Allah itu Maha Indah dan suka kepada keindahan" - itulah papan tanda yang akan menyambut ketibaan pengunjung Pasar Besar Pasir Mas, namun malang sekali persekitarannya tidak seperti yang tertera di papan tanda.

Pasar Besar Pasir Mas sebenarnya mempunyai pontensi ekonomi yang baik, namun dek kerana kebebalan kerajaan negeri yang tidak mampu menjalankan urus tadbir yang baik, mereka gagal melihat potensi ini. Disebabkan persekitaran yang kotor dan usang ini, pendapatan para peniaga di sana ibarat kais pagi makan pagi, kalau tak kais di pasar ini pendek kata tak makanlah anak-beranak.

Ikuti rintihan, rungutan peniaga di sana - kasihan para peniaga yang membayar yuran penyelenggaraan sebanyak RM60 sebulan kerana pihak terbabit tidak menyelenggara pasar ini dengan baik, bahasa mudah faham kutip yuran tapi kerja-kerja pengurusan langsung tak buat!Baca artikel penuh di - TUKAR-KELATE!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...