NOTIS & PENAFIAN

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : yuseriyusoff@gmail.com

Wednesday, April 29, 2015

Pegawai @Imigresenmy ditukar sebab tolak rasuah atau kerana serbu restoran rakan kepada @KP_JIM?


Saya tidak bercadang untuk mengulas panjang lebar, apatah lagi mahu bertanyakan pelbagai soalan persis mantan Perdana Menteri kepada Perdana Menteri kerana isu membabitkan pendatang tanpa izin (PATI) bukan baru diperkatakan.

Namun untuk tiga operasi yang baru dijalankan di sekitar negeri Selangor beberapa hari yang lalu.

Terdapat beberapa perkara yang mencuri perhatian saya.

Laporan di beberapa akhbar mendakwa Timbalan Penolong Pengarah 1, Johari Supardi menolak sogokan dari majikan yang melakukan kesalahan menggaji pekerja tanpa permit yang sah.

(Rujuk ruangan yang dimerahkan dalam tiga keratan akhbar)Bermakna Johari Supardi seorang pegawai yang jujur dalam melaksanakan tugas dalam menguatkuasakan undang-undang demi keselamatan negara.

Ironinya, di sebalik kejujuran Johari Supardi menolak sogokan beliau bukan diberi anugerah pegawai contoh oleh Ketua Pengarah Jabatan Imigresen tetapi ditukar ke Depo Tahanan Imigresen di Ajil berkuatkuasa 4 Mei 2015.

(Rujuk surat arahan tukar dari Ketua Pengarah Imigresen)Jadi, timbul satu persoalan kenapa Johari Supardi secara tiba-tiba ditukar selepas beberapa hari beliau menolak sogokan ketika menjalankan serbuan ke atas beberapa buah premis di Selangor?

Apakah Johari Supardi ditukar kerana beliau menolak sogokan?

Selain itu, ada yang mendakwa ketika serbuan dilakukan ke atas satu restoran oleh Johari Supardi bersama anggota pasukannya. 

Seorang pemilik restoran mendakwa mengenali Ketua Pengarah Imigresen Malaysia dan minta dilepaskan dari tindakan.

Justeru, apakah Johari Supardi ditukarkan oleh pihak atasan kerana kepentingan peribadi Ketua Pengarah Imigresen dengan pemilik restoran yang diserbu oleh Johari Supardi tempoh hari?

Saya tanya, Dato Ketua Pengarah Imigresen Malaysia kena jawab...!

Arioss...!

5 comments:

Anonymous said...

SPRM sila siasat

Anonymous said...

bodo suka sangat tukarkan orang.. jawab diakhirat.. tapi seksa dan laknat dalam kubur dulu

Anonymous said...

Assalamualaikum
Dapat sumber dari mana ni?
Dari tuan punya badan ker?
Saya tanya, Yuseri Yusoff kena jawab.

Anonymous said...

Memang patut dia ditukar.

Anonymous said...

sperma sila sia sia sat? or lepas sat? kah..kah..kah..kah..nape x pangggil pasukan gelak khas musti blh selesai punya kes ini...kah..kah..kah..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOT MINGGU INI

Mesti Baca All Time HOT Artikel

RECOMMENDED

MACAM-MACAM ADO - [U,18SX,18SG,18PL]

News & Portal

Arkib Artikel Kawe...